Pocetna Društvo Radimo na slozi i ljubavi

Radimo na slozi i ljubavi

189
0
Podelite

Mesni odbor Kola srpskih sestara iz Užica obeležio je 21. septembra slavu – Malu Gospojinu. Tu slavu kolo obeležava širom Srbije od 1992.godine. Ovogodišnje slavlje je još značajnije, zato što su se sestre saborovale, jer je nedavno održan Sabor Kola srpskih sestara.

-U Kragujevcu smo održali Sabor, na kome je učestvovalo 60 mesnih odbora ove organizacije, koji su potpisali povelju. U vremenima kada se sve više ljudi odvajaju, svađaju, razilaze, ratuju, sestre se saboruju. Sada će naša saradnja biti bolja, jača i veća, jer ćemo u naš rad još više uključiti dijasporu,  zato što je ovo saborovanje sestara Srbije, regiona i dijaspore. To znači da ćemo imati još više akcija,- kaže Slobodanka Mira Stanković Ćirković, predsednica užičkog odbora Kola srpskih sestara.

Saborovanje znači i razmenu iskustava, objašnjava Mira Stanković Ćirković. Za nekolio dana organizuju sastanak u Požarevcu, na kome će se sva kola predstaviti tradicionalnim vezom.

-Meni je čast i ponosna sam što sam među sedam osoba koje su u Inicijativnom odboru ovog Sabora. To je dokaz da je Užice radilo ne samo na humanitarnom i kulturno – prosvetiteljskom radu, već i na slozi i ljubavi sestara u kolu, što mislim da je mnogo važno. Jer ako imate bližnjeg svog, a ne volite ga srcem, kao što volite svoje dete ili brata, onda tu nema uspeha. Ako prilazite ljudima onako kako želite sebi i svojima, onda tu bude pomaka,- poručuje Mira Stanković Ćirković.

Iako mislimo da nismo dovoljno humani, predsednica užičkog kola kaže da to nije tako, jer su Užičani svojim delima vrlo često pokazuju svoju drugu, humanu stranu. Kolo srpskih sestara je i prošle godine sa užičkim sveštenicima, ali i uz podršku brojnih građana pomoglo brojnim ugroženim sugrađanima. Takve akcije nastaviće da organizuju i u narednom periodu.

Svetomir Milutinović

Ostavite odgovor