Pocetna Društvo Izvršenje užičkog bužeta 47 odsto

Izvršenje užičkog bužeta 47 odsto

438
0
Podelite

Gradska skupština Užica usvojila je u prepodnevnom delu zasedanja Izveštaj o izvršenju budžeta za prvo polugodište koji je 47 odsto tekućih prihoda. Prihodovna strana užičkog budzeta je 1,3 milijarde dinara, a ukupan budzet za ovu godinu iznosi 2.870.000.000 dinara. Član Gradskog veća za finansije Miodrag Petković   je rekao na sednici da se budzetski prihodi ostvaruju planiranom dinamikom  i da se u skladu sa prihodima ostvaruju i rashodi.

Miodrag Petkovic 1„Najvažnija činjenica je prebačaj prihoda od poreza na zarade kao najznačajniji prihod i čini  55 odsto tekućih prihoda. Republički transferi odvijaju se planiranom dinamikom uz prebačaj plana za 36 odsto. Kod  poreza na imovinu situacija je nešto lošija i ispod je 50 odsto planiranih prihoda, ali imajući u vidu vreme podele poreskih rešenja i tradicionalno bolju naplatu u drugoj polovini godine očekujemo da do kraja godine neće biti nikakvih problema sa ostvarenjem i ovog budzetskog prihoda“ – rekao je većnik Petković.

Skupstina grada UE 3Gradska skupština Užica pored Izveštaja usvojila je Akcioni plan o uključivanju građana u proces donošenja odluka o trošenju sredstava prikupljenih na osnovu poreza na imovinu grada Užica za period od 2018-2021. Usvojena je odluka o kandidaturi Užica za organizaciju MOSI igara 2021. godine, saglasnost Skupštine za upotrebu grba grada Užica koje je zatražilo savetovalište „Jefimija“ za izradu zastave akcije „Daj pedalu raku“.  Za v.d. direktora Doma zdravlja na period od šest meseci imenovana je dr Danijela Marinković, usvojene su izmene  na program poslovanja „Bioktoša“ i „Niskogradnje“ i informacija o štetama usled elementarnih nepogoda u Užicu i okolini.

Ostavite odgovor