Pocetna Košarka U Slobodu stigla pojačanja, i igračka i trenerska

U Slobodu stigla pojačanja, i igračka i trenerska

1029
0
Podelite

Košarkaši Slobode su pripreme za početak KLS započeli šestog avgusta i imali su sasvim dovoljno vremena da se pripreme za izazove koje sa sobom donosi viši rang takmičenja. U ekipi je ostalo šest starih, a isto toliko stiglo je i novih igrača. Iz prošlogodišnjeg sastava ostali su Nikola Otašević, Pero Marić, Stefan Simić, Sava Trajković, Danilo Krstić i najmlađi Aleksa Ćubić koji je još uvek junior. Od novajlija tu su dva igrača sa američkim pasošima.

Došla su dva igrača sa američkim pasošima, plejmejker Trejsi Abrams, i Demir Kadiri, zatim Rus iskusni krilni centar Anton Kazarnovski, Žarko Čomagić krilni igrač, plejmejker Bratislav Braco Paunović stigao iz Žarkova i bek Nikola Hristov koji je prošle godine igrao Super ligu za Tamiš:

KK Sloboda trening 1“Imamo dobru ekipu, možemo da igramo sa svima, samo treba malo vremena da se svi uklope, ali idemo u dobrom pravcu. Prelazni rok je završen, imamo pravo da registrujemo tri igrača 72 sata pre početka lige, ali nećemo to koristiti, jedino ako ne bude neko baš ekstra pojačanje. Mislim da neće doći do toga i da smo roster završili”,kaže trener Vladimir Lučić.

“Napravili smo dobru ekipu, dobro i vredno treniramo. Odigrali smo nekoliko prijateljskih utakmica, bili smo na nekoj maloj turneji u BiH. Pobedili smo ekipu Mladost iz Mrkonjić Grada, izgubili od Igokee sa 15 razlike, prilično lako smo dobili ekipu iz Kuvajta, a sa pola koša 77:78 savladali Krk-u. Sve u svemu zadovoljan sam. Ekipa je dobro prihvatila način rada, momci treniraju, još samo malo da sve to se „zategne“ i mislim da smo odlično odradili prelazni rok. Spremni smo i možemo da se nosimo sa svakom ekipom u KLS.”

Bilo je određenih promena i u stručnom štabu Slobode. Uz Vladimira Lučića tu je i Bogdan Stanojković, Darko Sekulić i Boban Janković Blek.

“Sa Bogdanom sarađujem već punih pet godina, i on će biti u Užicu u narednih dva meseca da nam pomogne. Boban Janković Blek je novo ime u stručnom štabu, on će biti moj pomoćnik i savetnik i insistirao sam na tome da se legenda vrati u užičku košarku”, ističe Lučić.

KK Sloboda trening 3Prvenstvo u KLS ligi počinje šestog oktobra. U Veliki park stiže Borac iz Čačka.

“Što bi rekao naš narod „prvo pa muško“! Ali što se nas tiče sve je spremno. Ne samo za Borac i prvo kolo, već uopšte za prvenstva. Ova liga je dosta jača, zahtevniha, ima dosta dobrih ekipa, tako da nas sigurno očekuje dosta dobrih i neizvesnih utakmica. Nadam se dobroj sezoni a neke moje lične ambicije su da se plasiramo u Super ligu, odnosno među prvih osam na tabeli. Verujem da ako nam se ukaže šansa, da ćemo je u potpunosti iskoristiti.”

Ostavite odgovor