Pocetna Društvo Planinarski klub “Era” obeležava Dan pešačenja

Planinarski klub “Era” obeležava Dan pešačenja

188
0
Podelite

Program pod nazivom „Pešačenje i planinarenje“ pokrenut je na zajedničku inicijativu Ministarstva omladine i sporta i Planinarskog saveza Srbije sa ciljem podizanja svesti o višestrukom značaju pešačenja za rekreaciju, sport, očuvanje zdravlja građana, socijalizaciju i druženje kao i razvoj turističkih mogućnosti širom Srbije. Ovoj inicijativi ove godine pridružilo se i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Akciji se pridružio i Planinarski klub Era koji će u subotu 15. septembra organizovati akciju pešačenja. Zasinteresovani će se okupiti u devet časova a polazna tačka je Terzića avlija.

Staza vodi preko Brežđe, Jocovog brda, Vršeljka, Markovića, Drežničke Gradine, Zaboja, Tešića, Karadžina stene, Šunjevarića do polazne tačke. Staza u dužini 10 km, sa visinskom razlikom od 580 m, laka je i prilagođena svim uzarastima.

Organizatori apeluju na zainteresovane da se slojevito obuku, obuju, duboke patike ili cipele – čizme, kao i da sa sobom ponesu ranac sa vodom, sendvičem i nekim slatkišem.

Ostavite odgovor