Pocetna Čajetina Izvršenje budžeta u Čajetini 46,33 odsto

Izvršenje budžeta u Čajetini 46,33 odsto

348
0
Podelite

Odbornici čajetinske skupštine usvojili su Izveštaj o izvršenju budžeta opštine Čajetina za prvih šest meseci ove godine. Na osnovu izveštaja, ostvareni prihodi i primanja budžeta opštine Čajetina za taj period iznose 930.847.880,52 dinara, odnosno 46,33%  u odnosu na planirane. Izvršeni rashodi i izdaci za prvih 6 meseci iznose 680.059.969,30 dinara ili 33,85% u odnosu na planirane.

Data je saglasnost na izmene finansijskog plana i plana javnih nabavki za 2018.godinu Javnog komunalnog preduzeća „Vodovod Zlatibor“ iz Čajetine. Po prethodno raspisanom oglasu, izvršena je dodela zemljišta najpovoljnijim ponuđačima i to za dve parcele na Obudojevici.

Vladimir Živanović sa Zlatibora, po završenom konkursu, izabran je za direktora Turističke organizacije Zlatibor na period od 4 godine. U cilju sprovođenja zakona o stanovanju i održavanju zgrada, usvojena je Odluka o opštem kućnom redu u stambenim i stambeno-poslovnim zgradama na teritoriji opštine Čajetina.

Skupština je donela Odluku o obrazovanju komisije za dostavljanje ponude radi pribavljanja u javnu svojinu nepokretne imovine preduzeća „Danica“ D.O.O. Čajetina – u stečaju i o davanju saglasnosti komisiji za dostavljanje ponude u stečajnom postupku i to do 50% procenjene vrednosti imovine.

Usvojeno je i više rešenja o otuđenju zemljišta neposrednom pogodbom radi ispravke granica građevinskih parcela. Pored škole u Šljivovici, Opština će izgraditi park za decu na parceli koju je poklonio Ljubinko Radeljić iz Šljivovice, a u znak sećanja na tragično preminulog đaka te škole Aleksandra Selakovića. Igralište će simblično biti nazvano „Acov park“.

Ostavite odgovor