Pocetna Društvo Dugoočekivana rekonstrukcija zelene pijace

Dugoočekivana rekonstrukcija zelene pijace

770
0
Podelite

U Užicu je počela dugoočekivana rekonstrukcija zelene pijace. Vrednost radova u prvoj fazi  čiji se završetak očekuje do kraja godine je 40 miliona dinara i podrazumeva gradnju poslovnog objekta prema ulici Nikole Pašića površine 600 kvadratnih metara. Gradonačelnik Užica Tihomir Petković je rekao da Užičani zaslužuju uređeniju i lepšu gradsku zelenu pijacu i da  je investicija koja će biti realizovana u više faza sa krovnom kontrukcijom  vredna milion evra.

Pijac radovi zgrada“Rekonstrukcija je predviđena u nekoliko faza, a u prvoj izgradnja zgrade površine 600 kvadratnih metara koja će nadam se biti završena do kraja tekuće godine. U prizemlju će biti lokali, a na spratu poslovni prostor JKP „Bioktoš“”, rekao je Petković koji je za iduću godinu najavio početak gradnje druge zgrade prema ulici Lipa površine 600 kvadrata sa robnom pijacom na spratu čime će biti rešen dugogodišnji problem prodavaca  „Međaja“i predviđeno je pokrivanje pijace krovnom konstrukcijom.

Pijac radovi TihiVrednost gradnje objekta u prvoj fazi je 41 miliona dinara, a investitor svih radova je JKP „Bioktoš“. Radove izvodi užička firma  „Uepolis“ po projektu kruševačke projektantske kuće  „Urbanpro“.

“Verujem da ćemo krajem naredne ili početkom sledeće imati jednu od najuređenijih  pijaca u ovom delu Srbije”, naveo je gradonačelnik Užica i dodao da su sredstva za prvu fazu obezbeđena zahvaljujući racionalnom poslovanju JKP „Bioktoš“.

Pijac radovi tezgeIzvršna direktorka „Bioktoša“ Mirjana Radivojčević je rekla da će se u novizgrađenom objektu u prizemlju nalaziti dvadeset lokala za korisnike pijačnog prostora sa uvedenim grejanjem koji će se izdavati licitacijom. Parkig prostor će se nalaziti na prostoru zanatske pijace – fast garaža.

“Pokrivanje pijace predviđeno je u sledećoj fazi i za sve radove na rekonstrukciji zelene pijace  potrebno je oko 100 miliona dinara”, rekla je direktorka Radivojčević.

Ostavite odgovor