Pocetna Sport Miloš i Nebojša ponos Užica

Miloš i Nebojša ponos Užica

195
0
Podelite

Nebojša Đurić i Miloš Zarić nedavno su u Berlinu na Evropskom prvenstvu u paraatletici osvojili dve zlatne i jednu srebrnu medalju. Povodom tog sjajnog uspeha u Gradskoj kući priređen je prijem na kojem im se uz čestitke obratio predsednik Skupštine grada, Branislav Mitrović. Uz njihove trenere, Oliveru Zarić i Nikolu Radovanovića, prijemu je prisustvoao i predsednik Paraolimpijskog saveza Zoran Mićović.

Milos i Nebojsa prijem 2Branislav Mitrović je istakao da je Užice ponosno na uspehe Zarića i Đurića.

“U naš grad doneli ste velika odličja. Vaši rezultati, od 39,84 metra u bacanju diska i 11,6 metara u bacanju kugle Nebojše Đurića i 31,6 metara u bacanju koplja Miloša Zarić nisu obične mere, to su posebni metri i centimetri. Mnogo truda i rada utkano je u svaki taj milimetar. U ima grada čestitam momcima na uspehu, i očekujem da će i u budućnosti biti još sjajnih odličja. Grad Užice će sve učiniti da im na putu uspeha pomogne koliko god to bude moguće.”

Miloš Zarić je podsetio da je prošle godine bio sam na prijemu, a da su sada tu Nebojša i on.

“Prezadovoljan sam rezultatom koji smo ostvarili u Berlinu. Medaljama je doprineo i timski rad, a bez rada nema ni uspeha. Za mesec dana počinjemo pripreme za narednu godinu i Svetsko prvenstvo u Dubaiju. Nadamo se novim medaljama.”

Milos i Nebojsa prijem 1Nebojša Đurić je u Berlinu postavio svetski rekord u bacanju diska 39,84 metara.

“Veliki trud, rad i zalaganje utkani su u ove rezultate. Puno mi je srce što smo Miloša i ja pokorili Evropu i sad se okrećemo novih izazovima.”

Predsednik Paraolimpijskog komiteta Srbije Zoran Mićović ponosno je naglasio da je pola reprezentacije iz ovih krajeva.

“Paraolimpijci su primer osobama sa invaliditetom da i pored povreda i invaliditeta treba da nastave aktivno da žive i bave se sportom. Često kažem da je iz Užica pola državne reprezentacije, pored Miloša i Nebojša tu je i treći momak Miloš Mitić on nije tu, u Beogradu živi, ali je isto rođen u Užicu i redovan je osvajač medalja na takmičenjima.”

Ostavite odgovor