Pocetna Fudbal „Napašćemo“ Zlatibor

„Napašćemo“ Zlatibor

465
1
Podelite

U nedelju na Gradskom stadionu u Užicu od 19, 30 odigraće se komšijski derbi Slobode i debitanta u Prvoj ligi Srbije, Zlatibora iz Čajetine. Trener Slobode Jovan Čučković veruje u svoje igrače, ali i priželjkuje podršku publike:

“Zamolio bi ih da nam u nedelju pomognu, i budu naš vetar u leđa. Mi smo kao ekipa sasvim nov tim i tek stvaramo igru. Uz svo uvažavanje protivnika koji nam dolazi mi idemo na pobedu. Sloboda je jedan gigant koji je trenutno malo posrnuo, ali se dižemo i nadam se da ćemo u skorije vreme doći do onih pravi stvari koji su godinama krasili ovaj tim. Znači imaćemo i igru i igrački kvalitet.

U klubu su svesni da će u nedelju na užički stadion stići i veliki broj navijača iz Čajetine.  Trener Čučković poručuje i navijačima obeju ekipa da ova utamica treba da bude praznik fudbala.

“Sam naziv derbija nosi sa sobom određene draži a i blizina Čajetine i Užica. Kao trener koji i za sebe ima ogromno iskustvo, uvek od igrača tražim da igraju fudbal, onaj pravi muški, da se ponašaju korektno na terenu pa neka pobedi onaj ko u datom trenutku bude bolji.”

Na pitanje šta će prevagnuti u utakmici, trener Čučković kaže.

“Prognoze su jedno, a na terenu se dešavaju neke druge stvari koje trener ne može da predvidi. Nadamo se najboljem iako smo u dosadašnjem toku prvenstva imali brojnih pehova. Nadam se da smo sve to sada prevezišli i da ćemo u utakmicu ući potpuno spremni i maksimalno motivisani.”

O nedeljnom protivniku strateg Slobode ima samo reči hvale.

“Zlatibor, iako je debitant, furiozno je startovao u prvenstvu. Inače neko nepisano pravilo je da ekipa koje uđu u viši rang, obično budu dodatno motivisane. Pri tom ne treba zaboraviti i da su oni već drugu godinu zajedno, a još su se i pojačali. Imaju kvalitet, uostalo to su i pokazali odmah na startu prvenstva. Mislim da su dobar tim i da dobro igraju, ali to nikako ne znači da mi ne možemo da ih dobijemo.”

U Slobodi se još uvek oseća problem adaptacije novih igrača, što je posledica njihovog kasnog okupljanja. Prvi strateg Slobode zato apeluje na još malo strpljenja.

“Od njih tražim igru a iz igre se dobijaju rezultati. Pokušaćemo da „napadnemo“ Zlatibor, da igramo napadački fudbal, jednostavno tražiću od njih da samo na terenu pokažu sve što smo radili na treningu.”

Inače, uz povređenog Ilića, na derbiju protiv Zlatibora, u sastavu Slobode neće biti i pet fudbalera koji su posle odluke da ne treniraju jer nisu dobili plate, dobili otkaz. To su Zoran Marušić, sada već bivši kapiten, kao i golman Jasmin Koč, zatim Marko Vučetić, Marko Rajković i Zoran Mihailović.

1 komentar

Ostavite odgovor