Pocetna Kultura Dani bluza i roka

Dani bluza i roka

397
0
Podelite

Ovaj petak i subotu obeležiće 17. Međunarodni bluz I rok festival “In wires”, koji će biti održan u Gradskom kulturnom centru. Otvaranje Festivala je u petak u 20,30h, a od 21h čas nastupiće Ed Philips and Memphis Patrol iz Budimpešte, Hadži prodane duše iz Užica i MT blues band iz Šapca.

Za subotu, 8. Septembar od 17h u planu je radionica bluz gitare, gde će predavač biti Aleksandar Tomović Tomke, gitarista grupe Goodwill. U 18h počinje promocija knjige “Enciklopedija rock muzike u Vojvodini, Bogomira Mijatovića I fanzina Infinitum, sa gostom Živkom Ivkovićem.

Koncerti počinju u 21h, a nastupiće bend Goodwill iz Kraljeva, The Highlanders iz Užica I valjevski Pilot blues band.

Potpisano izvan vremenaZa vreme Festivala, posetioci mogu pogledati I izložbu koncertnih rok fotografija Marine Pešić, Užičanke koja  već niz godina živi I radi u Novom Sadu “Potpisano izvan vremena”. Izložba nosi simboličan naziv, jer obuhvata oko 40 fotografija, potpisanih od strane onih koji su na njima.

-Reakcija muzičara je bila divna, oduševili su se. To mi je najveća nagrada za sve što sam radila uopšte u koncertnoj fotografiji. Nisu bili oduževljeni  samo idejom da fotografije budu potpisane, već i time što neko sve to beleži I čuva, kaže autorka izložbe.

Ostavite odgovor