Pocetna Politika Demokrate protiv “Boginje”

Demokrate protiv “Boginje”

1434
1
Podelite

Užički odbor Demokratske stranke, postavio je nekoliko pitanja gradonačelniku Užica u vezi sa rekonstrukcijom kružnog toka i postavljanjem spomenika u znak obeležavanja sto godina od završetka Prvog svetskog rata.

Za njih nije sporno obeležavanje tako velikog i značajnog događaja, ali mesto i način kako se to izvodi u najmanju ruku su čudni i krajnje zabrinjavajući, smatraju demokrate.

Oni su pitali gradonačelnika da li je lokacija kružnog toka dobar izbor za postavljanje spomenika, obzirom da je to saobraćajni objekat, a ne mesto koje građani Užica, đačke ekskurzije i potencijalni turisti mogu nesmetano da obilaze?

“Da li je potrebno da svaki put kada neko ima nameru da priđe lokaciji spomenika, treba zaustaviti saobraćaj ili ugroziti pešake koji bi prelazili dve trake skoro uvek gustog saobraćaja, ili možda planirate da uvedete pešački prelaz u kružni tok?

Postoji li saglasnost odgovornog saobraćajnog inženjera na rekonstrukciju kružnog toka i potvrda o bezbednosti učesnika u saobraćaju na navedeno saobraćajno rešenje?

Pozivamo Gradonačelnika da objasni i obelodani postupak javne nabavke za navedenu rekonstrukciju, kao i da navede poziciju iz budžeta grada sa koje je planirano da se potroše sredstva od 30 miliona dinara. Koliko je koštalo prethodno uređenje i održavanje kružnog toka i zašto ste tako brzo odustali od fontane, za koju ste pripremili idejno rešenje, a u skladu sa tim i infrastrukturno opremili lokaciju?”, pitale su demokrate gradonačelnika.

Oni su pozvali prvog čoveka Užica da dobro razmisli i odgovori na postavljena pitanja kao i da popriča sa građanima Užica o tome šta misle o ovom poduhvatu za koji se, kako navode,  ne zna ni čemu služi, kako je sproveden postupak javne nabavke i kako je ugovoren. Ocenjuju da je jedino sigurno da mnogo košta! Užičke demokrate verujemo da će gradonačelnik shvatiti da treba odmah obustaviti radove na ovoj farsi i novac građana Užica usmeriti u mnogo važnije i ozbiljnije poslove.

1 komentar

Ostavite odgovor