Pocetna Fudbal Startovali kadeti i omladinci Slobode

Startovali kadeti i omladinci Slobode

340
0
Podelite

Proteklog vikenda startovala su i takmičenja mlađih selekcija. Kadeti Slobode u prvom kolu Kadetske lige Srbije izgubili na svom stadionu od ekipe Zemuna sa 1:3 (0:3), dok su omladinci gostovali u Novom Pazaru u okviru prvog kola Omladinske lige FS RZS i slavili pobedu 1:2 (0:1). Prvenstvo Zapadno-moravske grupe pionira počinje narednog vikenda, 25/26. avgusta.Koordinator mladjih selekcija Ivan Janjić ističe da su pripreme mlađih selekcija Slobode kasnile, ali je u kratkom periodu formirano šest takmičarskih selekcija, omladinska, dve kadetske, dve pionirske, i petlići, kao i Škola fudbala:

“U klubu činimo sve da mlađim kategorijama obezbedi što bolje uslove za treninge i utakmice. Sve selekcije su se 11 dana pripremale na Zlatiboru, pored Krčagova, a sa JP Veliki park je dogovoreno da se osposobi teren u Turici, kao i prateći objekti kako bi deca imala svoje svlačionice, i prostorije za ličnu higijenu. Jednostvno želimo da napravimo jedan mali fudbalski centar u Turici. Za realizaciju tih projekata potrebna nam je pomoć, ali se nadamo da ćemo uspeti. Tu bi se odigravale utakmice i klubovi koji igraju Opštinsku ligu, tu bi igrali prvenstvene utakmice”, kaže Janjić.

“Nadam se da ćemo do kraja ove, ili već na proleće imati maksimalne uslove za treninge i za rad i za napredak. Veoma sam zadovoljan što ćemo rešiti taj veliki problem.“

U Slobodi se okupilo oko 200 dečaka u svim selekcijama:

“Ovaj broj će rasti, naročito u Školi fudbala. Imamo dovoljno igrača za svaku selekciju, ali smo posebnu pažnju usmerili prema kadetima jer oni ove sezone igraju u najjačoj, republičkoj ligi. Zbog odlaska tri dečaka u Partizan i Crvenu zvezdu morali smo da se pojačamo sa nekoliko igrača iz regiona koji, po našoj proceni, mogu da donesu kvalitet.“

Želja je da Sloboda u narednim godinama iznedri nekoliko vanserijskih igrača što neće biti ni malo lako. Ojačan je i trenerski kadar. Sa mlađim selekcijama radi šest trenera, poslednji se priključio Veljko Simić, koji radi sa golmanima. O njegovom dosadašnjem radi dovoljno govori podatak da su dva njegova učenika Aleksandar Popović i Luka Savić sada u redovima Partizana i Crvene zvezde.

Ostavite odgovor