Pocetna Hronika Policija zatvorila kamp na Zlatiboru

Policija zatvorila kamp na Zlatiboru

762
0
Podelite

Policija je kasno sinoć ušla u omladinsko-patriotski kamp na Zlatiboru, gde su u vojnim uniformama mladi prethodnih dana, po uzoru na ruske kampove učili razne vojne veštine i baratali replikala oružjem – i zatvorila ga.

Tu informaciju za „Blic“ je potrvrdio i Željko Vukelić, organizator ovog kampa, koji je prethodnih dana u javnosti izazvao oprečne reakcije.

– Desilo se što se desilo. Dobili smo zabranu od užičke policije. Oni su kasno sinoć, oko 22 sata, došli do kampa, i tražili da ga zatvorimo – rekao je Vukelić

Kako je naveo, održavanje kampa je inače bilo prijavljeno policiji kao javni skup, „sve po zakonima ove zemlje“.

Kamp Zlatibor 2Vukelić je kazao i da je dvadesetak policajaca sinoć oko 22 sata došlo do kampa, da su se deca koja u njemu borave isprepadala i istraumirala.

– Još uvek smo ovde, polako se pakujemo – kaže on za „Blic“.

Ovaj kamp na Zlatiboru, koji je trebalo da bude zatvoren u nedelju, u žižu javnosti je došao pre nekoliko dana. Naime, u njemu su deca i mladi do 24 godine učili snalaženje u prirodi, orjentiring, ali i da rukuju replikama oružja, eksplotivnim napravama u vidu petardi…Kamp su organizovale srpske i ruske veteranske i patriotske grupe. Inače, ovakvi kampovi nisu nepoznanica u Rusiji.

Ostavite odgovor