Pocetna Društvo Do jeseni krov na crkvi u Krčagovu

Do jeseni krov na crkvi u Krčagovu

929
0
Podelite

U Krčagovu je počela druga faza gradnje Crkve Pokrova Presvete Bogorodice čiji su temelji postavljeni u oktobru prošle godine. Protojerejski namesnik Miloš Bosić uputio je reči zahvalnosti svima koji učestvuju u nastanku ovog pravoslavnog hrama koji  će izgledom podsećati na Sopoćane.

Crkva Krcagovo 2“Do jeseni planiramo da ukrovimo crkvu. Podižići hram izgrađujemo sami sebe i deo duše i srca svoga ugrađujemo u svetinju ponosni pred potomcima”, rekao je Bosić i pozvao ljude dobre volje i vernike da svojim prilozima pomognu dalju gradnju. Gradonačelnik Užica  Tihomir Petković rekao je da ova generacija Užičana može da bude ponosna, jer posle 175 godina na užoj teritoriji grada uz podršku lokalne samopuprave, privrednika i građana gradi se crkva.

Crkva Krcagovo 4“Za gradnju crkve koja je posvecena Pokrovu Presvete Bogorodice uprava je poklonila 40 ari zemljišta u mesnoj zajednic Krčagovo.  Planiramo da crkva, parohijski dom i prateći objekti koštaju oko 600.000 evra od čega je polovina iznosa potrebna za sam hram”, rekao je Petković koji je na čelu građevinskog odbora.

Crkva Krcagovo 6Gradonačelnik je zahvalio  na dosadašnjem učešću u nastanku hrama privrednicima i gradjanima i pozvao ih da sa prilozima koji ne optećuju bilo koga od njih pomognu njegov  završetak . Od prodaje predmeta za verske potrebe, knjiga i suvenira u prodavnici SPC u Krčagovu sav prihod će biti usmeren na gradnju nove crkve.

Ostavite odgovor