Pocetna Fudbal FK Zlatibor ima kvalitet i sve uslove za Prvu ligu

FK Zlatibor ima kvalitet i sve uslove za Prvu ligu

385
0
Podelite

Fudbaleri Zlatibora će u subotu popodne na svojoj Švajcariji dočekati ekipu Žarkova i debitovati u Prvoj ligi Srbije.Najveći uspeh u istoriji ovog kluba proslavljen je kako dolikuje Zlatiborcima, oduševljenje kod navijača je još uvek prisutno ali veoma brzo se moralo krenuti sa pripremama za viši i izazovniji rang. Radilo se veoma naporno a izabranici Predraga Ristanovića odigrali su devet pripremnih utakmica u kojima su ostvarili pet pobeda, dva poraza i dve nerešene igre. Zlatibor je savladao Petrovac, Lovćen, Iskru, Kolubaru i Javor u gostima, poražen je u prvom susretu sa Ivanjičanima na njihovom terenu i od Grafičara na Zlatiboru, a remizirao je u utakmicama sa Metalcem i sa Fapom u Priboju.

Veljko RadulovicPredsednik kluba Veljko Radulović, koji je doveo Zlatibor od međuopštinske do Prve lige, oaktuelnom trenutku kaže:

“Uradili smo sve što je bilo potrebno da već od prvog kola ugostimo na našem stadionu sve rivale u odličnim uslovima. Posebno naglašavam da smo sačuvali kostur ekipe koja je bila najbolja u srpskoligaškoj konkurenciji a doveli smo igrače za koje smo sigurni da će poboljšati kvalitet tima. Nije isključeno da u narednih dvadeset dana još pojačamo tim u zavisnosti od procene šefa stručnog štaba. Uveren sam da ćemo opravdati prvoligaški status u veoma izjednačenoj konkurenciji. Takođe,posebnu pažnju posvetićemo radu sa mlađim selekcijama i tu smo angažovali trenere Branka Novakovića, Zlatka Zebu, Miroslava Ćaldovića i Darka Vidića – Predrag Peđa Ristanović, ima i superligaško i prvoligaško iskustvo i odlično zna da sa svojom ekipom ostvari zacrtani cilj.”

“Svi uvek ističu da su pripreme odrađene dobro i da su bile uspešne ,ali sve će se videti u prvenstvu. Zadržali smo kostur ekipe, nismo dovodili mnogo igrača. Prelazni rok je do kraja ovog meseca,dosta kvalitetnih igrača i dalje čeka inostrani angažman i ako se još pojačamo to mora biti top pojačanje. Na Zlatiboru je bilo dosta naših budućih protivnika, gledali smo mi njih i oni nas naravno, krili su neke namere, ali mi smo najmanja nepoznanica, jer nas znaju od srpske lige. Igrali smo generalnu probu protiv Javora i pobedili 2 :1 .Na početku priprema u Ivanjici smo poraženi sa 3 :2. To je pokazatelj da možemo da se nosimo sa bivšim superligšem i sigurno favoritom za najviši rang.Videli smo dosta toga dobrog u našoj igri ,videli smo i nedostatke. Radimo na tome da nedostatke prikrijemo a prednosti da istaknemo. Prvi deo lige je izuzetno dug i biće velikih izazova. Crta će se podvlačiti u decembru.Tada ćemo videti ko je gde. Za sada se izdvajaju TSC, Metalac i pomenuti Javor. Neko će svakako iznenaditi. Biće jako zanimljiva i borba za vrh i borba za opstanak.”

Predrag RistanovicŠef stručnog štaba novog prvoligaša o startu prvenstva i utakmici protiv Žarkova kaže:

“Oni su debitanti kao i mi. Sačuvali su takođe dosta igrača. Tu su iskusni Knežević,Bogunović,Garić. Bili su ovde na pripremama. Znamo ih ,znaju i oni nas. Prva utakmica je uvek teška,izazovna. Biće vrlo neizvesno.Viši je rang, drugačije je. Nema se pravo na grešku.”

U međuvremenu u Zlatibor su stigli Vladimir Petrović i Stefan Grbović. Inače posle mnogo kišovitih dana i ogromnog broja odigranih utakmica počev još od juna meseca,zahvaljujući velikom angažovanju i požrtvovanom radu radnika Sportskog centra Čajetina,glavni teren Švajcarije je u sjajnom stanju i potpuno spreman za prvoligaško nadmetanje.

Ostavite odgovor