Pocetna Društvo Radovi na rekonstrukciji budućeg vrtića

Radovi na rekonstrukciji budućeg vrtića

246
0
Podelite

U toku su radovi na rekonstrukciji objekta budućeg vrtića na Beloj zemlji. Vrednost građevinskih radova je 18, 3 miliona dinara, a kapacitet objekta je za 100 dece. Kompletan završetak i prijem dece najavljen je za početak naredne godine.

Vrtic BZ 3“Grad Užice je kupio ovaj objekat od banke 2012 .godine za oko 84 000 evra i na osnovu želja i inicijative građana Bele Zemlje da vrtić bude na ovoj lokaciji”, podsetio je gradonačelnik Tihomir Petković.

U toku su građevinski radovi koje izvodi užička firma Centar za malu privredu koji će biti završeni do 5.oktobra a zatim će uslediti parterno uređenje i opremanje. Novac je obezbeđen tako da je 11,5 miliona dinara od donacije kineskih prijatelja koji su izdvojili sredstva za vrtić na Pori, zatim pet miliona su sredstva Mesne zajednice Bela Zemlja kao i još 500 000 dinara za nameštaj, a dodatna sredstva biće obezbeđena iz gradskog budžeta.

“Ukupni troškovi iznosiće oko 280 000 evra na objektu od 407 kvadrata”, precizirao je gradonačelnik Petković.

Vrtic BZ 2Direktorka Predškolske ustanove Užice Veselinka Jovanović rekla je da oko 40 mališana sa ovog područja pohađa vrtić u Užicu. Završetkom ovog objekta očekuje se da će mesta biti popunjena a sada ukupno na listi čekanja je oko 200 dece.

Predsednica Mesne zajednice Bela Zemlja Svetlana Đedović očekuje da će radovi biti završeni na vreme jer ovaj objekat mnogo znači meštanima. A u planu im je da ovde bude otvorena još ambulanta i apoteka.

Ostavite odgovor