Pocetna Ekonomija U RPK obuka o primeni Pravilnika o PDV

U RPK obuka o primeni Pravilnika o PDV

383
0
Podelite

Povodom stupanja na snagu Pravilnika o PDV od 1. jula 2018. godine, u RPK Zlatiborskog upravnog okruga održana je obuka na temu PDV evidencije, pregleda obračuna PDV i popunjavanja obrasca PPPDV.

O novinama u primeni novog pravilnika koji reguliše ovu oblast, učesnike obuke upoznala je predavač Snežana Matejić, koja je radila u Poreskoj upravi na mestu direktora filijale Pančevo, a sada je stalni spoljni saradnik Privredne komore Srbije.Tom prilikom govorila je  obliku, sadržini i načinu vođenja evidencije o PDV, obliku i sadržini pregleda obračuna PDV (Obrazac POPDV), iskazivanju podataka po vrstama poslovnih promena u skladu sa Pravilnikom, primeni Korisničkog uputstva Poreske uprave prilikom iskazivanja podataka u Obrascu POPDV na osnovu poslovnih promena u poreskom periodu i o iskazivanju podataka u Obrascu PP PDV.

Skupu je prisustvovalo četrdeset predstavnka privrednih društava i preduzetnika sa teritorije Zlatiborskog okruga koji su obuku ocenili kao izuzetno kvalitetnu sa puno primera iz prakse.

Ostavite odgovor