Pocetna Društvo Ponovna rekostrukcija dela Ulice Kralja Petra Prvog

Ponovna rekostrukcija dela Ulice Kralja Petra Prvog

2021
0
Podelite

Kolovoz Ulice Kralja Petra I rekonstruisan je pre mesec dana u dužini od 610 metara, od Slanuše do Ulice Rosulje. Međutim, pre nekoliko dana, lično smo se uverili u devijaciju novog asfalta na delu od rešetke za kišnu kanalizaciju na raskrsnici sa Drugom proleterskom u dužini od oko 50 metara prema Rosuljama. O ozrucima podizanja asfalta samo posle nepunih mesec dana rekonstrukcije, Nikola Maksimović, direktor JP „Užice razvoj“ koje je bilo koordinator radova tokom rekonstrukcije ove Ulice nam je rekao:

Nikola Maksimovic 3-Mi smo već kontaktirali JKP „Vodovod“ i obavestili su nas da su njihovi ljudi pregledali komletnu instalaciju i zaključili da u njihovim instalacijama nema problema tako da one ne bi trebalo da budu uzrok podizanja asfalta. Međutim, mi smo zbog obilnih padavina ovih dana imali sličnih situacija podizanja asfalta na mnogim lokacijama u gradu zbog toga što je kišna kanalizacija upojena u fekalnu, zbog toga je i mnogo šahti izletalo. U svakom slučaju kada budemo skinuli asfalt na ovom delu ponovo ćemo kontrolisati sve instalacije da bismo otkrili uzrok,- rekao je Nikola i najavio da će „Putevi Užice“ koji su izvodili radove, naredne sedmice uraditi popravku ovog dela ulice u punom profilu o svom trošku.

-Prema informacijama iz užičkih „Puteva“ početkom naredne sedmice će njegovi stručnjaci izaći na teren i pokušati da otkriju uzrok, a onda će uraditi potpunu rekonstrukciju ovog dela ulice,- naglasio je Maksimović i dodao:

-Veoma je loše što se ovo desilo, jer je rekonstrukcija ove ulice urađena samo pre mesec dana, a izvođač radova je pokušao da je uradi što kvalitetnije, ali se verovatno sve desilo zbog podzemnih voda.

Rekonstrukciju Ulice Kralja Petra I finansiralo je JP „Putevi Srebija“, a nadzor je radio Institut za puteve.
Maksimović je još jednom ukazao da su obilne padavine u proteklim danima i u mnogim drugim delovima grada izazvale slične, velike probleme, pre svega u Beogradskoj ulici, Vidovdanskoj, Vojvođanskoj.

-U svim ulicama u kojima je došlo do oštećenja kolovoza i trotoara, a čije je održavanje u nadležnosti Grada Užica, uradićemo sanaciju i rekonstrukciju i mi smo već počeli te poslove, rekao je Maksimović.

Ostavite odgovor