Pocetna Ekonomija Od marta izgradnja auto puta od Preljine do Požege

Od marta izgradnja auto puta od Preljine do Požege

282
0
Podelite

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović kazala je da se ove godine završava 103 kilometra autoputana Koridoru 11 i da se priprema početak gradnje novih 30,9 kilometara od Preljine do Požege.

Uporedo sa tim radiće se na projektno-tehničkoj dokumentaciji za preostalih 107 kilometara od Požege do Boljara, najduže i najskuplje deonice čija izgradnja će prema procenama koštati oko 15 milijardi evra.

Zorana Mihajilovic 3„Nema potrebe da bilo ko sumnja u spremnost Srbije da gradi ovaj autoput. Do kraja ove godine, imaćemo završeno 103 kilometra od Obrenovca do Preljine, u martu počinjemo radove na deonici Preljina-Požega, a sledeće godine nadam se da ćemo imati projektnu dokumentaciju i mogućnost da počenom da razgovaramo o komercijalnom ugovru za poslednju deonicu, od Požege do Boljara, a da za oko dve godine započenomo radove”, rekla je Mihajlovićeva.

Koridor 11 će menjati svoj naziv, a država će najverovatnije na jesen zamoliti građane i institucije u Srbiji da kumuju novom imenu ovom putnom pravcu.

Ostavite odgovor