Pocetna Sport Kragujevac pobednik „City games“ igara na Zlatiboru

Kragujevac pobednik „City games“ igara na Zlatiboru

364
0
Podelite

Kragujevac će predstavljati Srbiju na međunarodnom takmičenju “City games” koje će se održati u Luksemburgu. Šest ekipa na bazenima zlatiborskog hotela „Olimp“, snage su odmerile ekipe Užica, Subotice, Knjaževca, Kragujevca, Zaječara i Kikinde. Najviše spretnosti u ovim adrenalinskim igrama pokazala je ekipa iz Kragujevca koja je ubedljivo odnela pobedu sa ukupno 56 poena .

City games 4Drugo mesto je pripalo ekipi Kikinde koja je osvojila 47 poena, dok je Subotica  bila treća sa 37 poena. Četvrto mesto je osvojila ekipa Zaječara sa 24 poena ,a ekipa Užica bila je peta  sa 22 poena. Poslednje mesto u takmičenju osvojila  je ekipa iz Knjaževca, koja je imala 9 poena.

Igre se baziraju se na tradicionalnim disciplinama i proizvodima, što je vidljivo i iz njihovih naziva: leteći vaterpolo, spasavanje turistkinje, pršuta, pravljenje vina , vodena košarka (vošarka) i veslo.  Ekipe se sastoje od šest takmičara, od kojih tri moraju biti ženskog pola.

City games 5Uz odlično raspoloženje, fer plej i timski duh ovu zabavu za sve generacije nije uspela da pokvari ni kiša koja je padala za vreme igara. Navijači su podržavali svoje ekipe sa tribina, a najviše ih je, naravno, navijalo za ekipu iz Užica.

Cilj ovih igara, koje su deo evropskog projekta, je podsticanje timskog duha i ukazivanje na važnost bavljenja sportom. Ova manifestacija kroz zabavu i takmičarske discipline svako leto jača prijateljstva i veze među gradovima i državama koje se takmiče.

Ostavite odgovor