Pocetna Društvo Lift na plaži ponovo radi

Lift na plaži ponovo radi

586
0
Podelite

Lift na gradskoj plaži u Užicu ponovo je počeo da radi. Gradska uprava je dobila izveštaj od „Jugoinspekta“, privrednog društva za kontrolu kvaliteta, da je lift sada ispravan i dao je saglasnost da se može koristi. Tako je, po rečima Miloja Marića, načelnika Gradske uprave za infrastrukturu i razvoj, ponovo organizovan rad  lifta od 10 do 14 časova i od 15 do 21 čas u toku dana, dok je od 14 do 15 časova  pauza.

Lift više od mesec dana nije radio zbog određenih nedostataka koji su otklonjeni do sredine ove sedmice. Predstavnici „Jugoinspekta“ uradili su kontrolu popravke i  konstatovali da su da su ovog puta svi nedostaci otklonjeni i u skladu s tim su  uradili izveštaj u kojem je navedeno da je lift ispravan i da ga građani mogu koristiti.

Lift na gradskoj plaži pušten je u rad prošle godine u martu, a izgrađen je novcem dobijenim na konkursu Ministarstva pravde za dodelu sredstava od oportuniteta u visini od 3,75 miliona dinara, dok je grad Užice za izradu platoa i popločavanje starog  železničkog mosta izdvojio 5,1 milion dinara. Zahvaljujući liftu šetališna staza kroz kanjon Đetinje koja počinje od starog železničkog mosta postala je dostupna kako invalidima tako i roditeljima sa malom decom, rekreativcima i biciklistima.

Ostavite odgovor