Pocetna Fudbal Opačić i Bosanac na čelu Slobode

Opačić i Bosanac na čelu Slobode

916
0
Podelite

Generalni sponzor ujedno i novi sportski direktor fudbalskog kluba Sloboda je Božidar Opačić. On je preuzeo 100 posto finansiranje kluba u narednom periodu, a novi šef stručnog štaba je Milan Bosanac. Bosanac je osam godina trener a dosadašnju trenersku karijeru gradio je sa omladincima Rada, Čukaričkog a kao šef stručnog štaba radio je u BSK-u i Sinđeliću.Prošle sezone sa klupe je predvodio Slobodu iz Tuzle

FK Sloboda prozivka 6Ima li nade za Slobodu pokazaće vreme koje je pred nama. Bura i strasti su se izgleda stišali a od ponedeljka Sloboda je dobila novog sponzora i šefa stručnog štaba koji su javnosti predstavljeni u ponedeljak na konferenciji za novinare. Predsednik UO Slobode Branko Bešević podsetio je da su imali velikih problema u rešavanju finansiranja kluba i da je Skupština završena tako kako je završena.

“Svi odlično znamo šta se dešavalo, ali nastavljamo dalje. Javio se generalni sponzor koji je voljan da finansira Slobodu u narednom periodu. Božidar Opačić će ujedno biti i sportski direktor kluba, on finansira 100 odsto klub i na njemu je da dovodi igrače da pregovara, da razgovara i tako dalje.  Jednostavno biće zadužen za sva sportska pitanja u klubu.”

FK Sloboda prozivka 3Na pitanje novinara zašto ovaj predlog nije bio iznet na Skupštini, Bešević je rekao:

“Nismo mogli da predložimo sve do trenutka dok generalni sponzor nije pristao da finansira klub u potpunosti, dakle prvi tim i omladinski pogon. Uspeli smo uz velike napore da ne kažem moje ubeđivanje. Grad po Zakonu ne sme da nam prebaci sredstva jer nam je račun blokiran, ali taj neki Zakon izgleda važi samo u Užicu. U Beogradu, Kragujevcu, Jagodini… ti Zakoni ne važe. Izgleda da oni žive u nekoj drugoj državi. Na Skupštini FSS postaviću samo to pitanje! Posle neslavne Skupštine kluba pričalo se da Slobodi neće više biti dozvoljen ulazak na stadion.”

Bešević je na to pitanje odgovorio pitanjem:

“Ne znam odakle vama to pitanje. Tačno je to da mi imamo ugovor sa gradom i aneks ugovora, koji Grad može da raskine u svakom trenutku. Znam samo da ovde ne trenira samo prvi tim već i sve mlađe selekcije, tu su i atletičai, i prosto ne verujem da tako nešto može da se desi. Znam da ste nezadovoljni mojim odgovorom, znam da ste očekivali da ću bacati drvlje i kamenje na nekoga ko ima suprotno mišljenje, ali taman posla! Razgovarali smo sa čelnicima Grada i oni su nama poželeli sreću.”

FK Sloboda prozivka 5Božidar Opačić novi sponzor Slobode kratko je prokomentarisao:

“Do početaka prvenstva ostalo je malo vremena, treba mnogo da se radi. Bilo je mnogo teških trenutaka , ali nadamo se da će sve biti kako treba. Mislim da je prerano da pričamo o tome šta će biti u nekom narednom periodu. Jedino što znam je da se uzdamo u veliki rad, a iz tog i takvog rada će izaći i dobri rezulati. Biću krajnje iskren, nakon ove neke turbulentosti, želimo najpre da stabilizujemo klub, pa ćemo na polusezoni videti gde smo. Mislim da velikim radom možemo biti iznenađenje ove sezone.”

FK Sloboda prozivka 2Milan Bosanac novi šef struke istakao je da mu je preashodno čast što je trener Slobode iz Užica:

“Kada sam video i ovaj stadion i koliko vas se ovde okupilo, video koliko ljudi voli Slobodu, sve me je to ostavilo u ubeđenju da je Sloboda glavni klub ne samo u Užicu, već i u Zapadnoj Srbiji. Zahvalio bih se na tome što mi se ukazala prilika da ovde radim i samo želim da kažem da cela ova trenutna situacija oko kluba ne treba da bude problem što se tiče mene kao trener. Učiniću sve da se u najbržem vremenskom periodu ekipa konsoliduje i da Slobodu vratimo na stare staze slave.”

FK Sloboda prozivka 4A da priče o saradnji sa jednim španskim klubom nisu samo priče koje kruže gradom, potvrdio je Opačić:

“Tačno je da jedan španski klub želi da uđe na tržište Srbije, pošto i u regionu i u drugim klubovima ima svoje ekspoziture. Sada ćemo samo u narednom periodu da vidimo kako će sve to da funkcioniše, a onda ćemo na zimu moći da pričamo malo više o tome. Za sada toliko. i neka ime tog španskog kluba ostane za zimu”,  rekao je Opačić.

Nakon toga u popodnevnim satima na stadionu je izvršena prozivku trenera Bosanca na koju se okupilo 20 fudbalera Slobode. U klubu su svesni da nema mnogo vremena za stvaranje tima, ali obećavaju da će i fizički i psihički biti spremni za početak sezone. U pripremnom periodu zakazano je i pet prijateljakih utakmica, a prva će biti već u subotu 21. jula na Zlatiboru sa FAP-om iz Priboja.

Ostavite odgovor