Pocetna Društvo Prvi turistički vozić do Staparske banje

Prvi turistički vozić do Staparske banje

4030
0
Podelite

Od danas saobraća turistički vozić u Užicu koji će prevoziti putnike na relaciji Gradska plaža – Staparska banja i obratno trasom nekadašnje pruge uskog koloseka, odnosno sadašnjom zelenom stazom.

Turisticki vozic 02Zoran Lukić, vlasnik Luna parka „Obilić“ kaže da će vozić imati četiri polaska i to u 9,30, 11,00, 15,00 i 16,30 sa platoa na užičkoj Plaži, dok će povratak iz Stapara biti 45 minuta u odnosu na polazak.

– Investirali smo 1,5 miliona dinara od čega najviše na proširenje mosta u Turici gde je potrošeno preko osam tona gvožđa, kao i na okretnicu na platou, gde je uloženo oko 400.000 dinara – dodaje Lukić.

Turisticki vozic 04Vlasnik „Obilića“ kaže da je kapacitet vozića 50 mesta, cena povratne karte 150 dinara, a u jednom pravcu 100 dinara i formirana je na preporuku lokalne samouprave kako bi vozić prevezao što više putnika do Staparske banje.

Povodom početka saobraćanja turističkog vozića zamenik gradonačelnika Nemanja Nešić je zadovoljan da će posle nekoliko meseci infrastrukturnih, pravnih i tehničkih priprema turistički vozić narednih godina saobraćati zelenom stazom i klisurom Đetinje.

Turisticki vozic 05On je zahvalan porodici Lukić koja je uložila ozbiljna sredstva i veliku energiju u ovu investiciju kako bi ideja koja je potekla od lokalne samouprave bila i realizovana, jer je trebalo dosta vremena za pronalazak formalno-pravnog mehanizma za dobijanje još jednog kvalitetnog sadržaja na zelenoj stazi i potezu prema Staparima.

Turisticki vozic 03– Uz podršku Ministarstva trgovine i turizma na osnovu projekta Regionalne razvojne agencije „Zlatibor“ ovog leta biće uloženo 3,5 miliona dinara u uređenje Staparske banje koja će dobiti nove sadržaje i mobilijare i postati uređen prostor na planskoj osnovi – rekao je Nešić i izrazio očekivanje da će veliki broj turista tokom leta uživati u prirodnim lepotama nadomak grada Užica.

Zbog početka saobraćanja turističkog voziča za automobile će biti dozvoljeno kretanje od 14 do 15 časova i od 21 čas uveče do 8 ujutru. Kapija i Turici u ostalom delu dana će biti zatvorena kako bi bio onemogućen ulazak motornih vozila dok je turistički vozić na stazi.

Turisticki vozic 07

Ostavite odgovor