Pocetna Društvo Iz Užica u svet i nazad

Iz Užica u svet i nazad

1257
0
Podelite

Grad Užice je objavio javni poziv za prijavu kandidata za realizaciju master studija u okviru partnerskog projekta Grada Užica i S P Jain School of Global Management pod nazivom “ Iz Užica u svet i nazad“, Kandidati moraju imati završene osnovne akademske studije na fakultetima ekonomskih ili organizacionih nauka sa prosečnom ocenom preko 8,00, kao i napredno poznavanje engleskog jezika.

Kandidat mora imati prijavljeno prebivalište na teritoriji grada Užica šest meseci unazad od dana objavljivanja javnog poziva i mora biti bez ili sa manje od tri godine radnog iskustva.

Zamenik gradonačelnika Užica, Nemanja Nešić je istakao da master studije traju 16 meseci, a da počinju u septembru 2018. godine.

“Ukoliko pet godina u kontinuitetu budemo sprovodili ovaj projekat, imaćemo deset Užičana koji su se obrazovali na jednoj od najznačajnih svetskih poslovnih škola a koji žive i rade u Užicu“, rekao je Nešić i dodao:

Nemanja Nesic“U kontaktu sa predstavnikom menadžmenta ove škole Markom Selakovićem uspeli smo da dogovorimo da troškove stipendiranja za dva diplomca iz Užica kofinansiraju S P Jain School of Global Management i Grad Užice“, istakao je Nešić i dodao da će ova poslovna škola snositi 100% troškova školarine, 50% troškova smeštaja i prevoza i 30% administratitvnih i troškova registracije, dok će Grad Užice finansirate sve preostale troškove.

Master studije na ovoj školi koštaju oko 50 hiljada dolara što je kad se uporedi sa cenom studiranja na drugim školama ovog tipa realna cena ali je i tri do četiri puta niža od cene koštanja master studija na nekom od zapadnoevropskih univerziteta.

Odabir kandidata vrši Selekciona komisija koja će obaviti intervjue sa svim prijavljenim kandidatima koji ispunjavaju uslove za učešće na javnom pozivu. Intervju se odnosi na motive kandidata za učešće na pozivu, njegovo shvatanje poslovnog okruženja i globalnih trendova kao i na liderske karakteristike kandidata. Odabrani kandidati će polagati i test “ Aptitude Test S P Jain“.

“Korisnici stipendija imaju obavezu da po završetku master studija, prihvate ponuđeni posao u Užicu i rade 60 meseci od dana završetka studija u svom gradu“, rekao je Nešić i dodao da ukoliko kandidati po završetku studija eventualno dobiju bolju ponudu za posao od neke druge kompanije, imaju obavezu da u budžet Grada uplate iznos koji je jednak iznosu troškova koje je Grad dao kao učešće u sufinansiranju njihovog školovanja.

Prijave se podnose preko pisarnice Gradske uprave za poslove organa grada, opštu upravu i društvene delatnosti, kancelarija broj 12 ili poštom na adresu: Grad Užice, 31 000 Užice, Dimitrija Tucovića broj 52, zaključno sa 23.07.2018. godine do 12 sati.

Ostavite odgovor