Pocetna Sport Ima li nade za spas Slobode?

Ima li nade za spas Slobode?

838
1
Podelite

Scenario već više puta viđen u Slobodi! Kao i ranijih, pa tako i ovog leta, „ključa“ na sve strane, uz pretnju da će „dara“ da prelije meru i dovede do pucanja . Umesto da se bave dovođenjem novih igrača i pripremanjem tima za narednu sezonu, u klubu ne znaju ni da li će preživeti. Gradom kolaju priče da se klub gasi, da čelnici Grada i Slobode ne mogu da nađu zajednički jezik a o dugovima jedni pričaju jedno, a drugi tvrde drugačije. Samo jedno je sigurno a to je da će Skupština kluba biti održana u utorak 10 jula sa početkom od 17 časova.

Predsednik Skupštine kluba Dragan Strunjašević za Infoeru ističe da je situacija alarmantna i da se mora konačno pronaći rešenje.

“Ljudi koji su u prethodne četiri godine vodili klub došli su u situaciju da više svojim donacijama i pozajmicama ne mogu da izdržavaju klub. Koliko ima pozajmice isto toliko ima i donacije. Postoje papiri za sve što je urađeno u prethodnom periodu. Pokušali smo sa čelnicima Grada da pronađemo najbolje rešenje za perspektivu Slobode, ali nemamo još uvek povratnu inofrmaciju koja je njihova opcija. Koliko čujemo ima dosta zagovornika da se Sloboda ugasi, da se pređe u niži rang. Ne znamo, kažemo, čekamo povratnu informaciju, a ono što jedino mogu da kažem sa sigurnošću je da će u utorak 10. jula biti održana skupština sa početkom u 17 časova i da ćemo tada sigurno znati šta će se desiti sa klubom.”

Dragan StrunjasevicStrunjašević ukazuje na činjenicu da je dug Slobode u ovom trenutku osamsto hiljada evra.

“Da preciziramo, dug Slobode u trenutku kada smo pre četiri godine preuzeli klub bio je milion i 180 hiljada evra, a potraživanja negde oko 350 hiljada evra, znači klub je ustvari dugovao oko osamsto triedeset hiljada evra. Sada su po papirima i ono što je Nadzorni odbor pregledao dugovi Slobode 800. 000 evra, znači praktično u prethodne četiri godine mi smo na nuli. Dobijali smo od Grada 55 hiljjada evra godišnje a realni osnovni troškovi za funkcionisanje klub na godišnjem nivou su 200 hiljda evra tako da je tu matematika prosta. Ne treba tu neko veliko znanje iz matematike da bi se videlo šta je ovaj upravni odbor i ljudi  koji vode klub uradio u prethodnom period”, kaže Strunjašević.

“Ima više načina da se prevaziđe ova situacije, jedna od njih je kao što je uradio Radnički iz Kragujevca ili Novi Pazar koji su u većih dugovanjima nego što je to Sloboda. Oni ulaze u reprogram sa poveriocima i prave dogovor za narednih pet godina. Ima načina, postoje rešenja, ali mora imati dobre volje da se problem reši. Moram da kažem i to da i Grad duguje Slobodi 250 hiljada evra za reflektore. Pola od toga je Sloboda platila, pola je u blokadi. Imamo i Maksimovića koji trenutno na tržištu vredi od osam do deset miliona. Ako se Sloboda ugasi, a Maksimović ode u neki drugi klub, te pare će otići FSS.”

Strunjašević ističe da članovi sadašnjeg Upravnog odbora neće na Skupštini podržati ideju o gašenju kluba.

“Podnećemo ostavke, a oni će morati da pronađu nove ljude članove Skupštine koji će sprovesti ideju da se posle 93 godine ovaj klub ugasi. Nekorektno je da se mi koji smo do sada pomagali klub, ulagali novac, na takav način bukvalno obrišemo.”

Na pitanje da šta je sa ekipom i da li igrači treniraju, Strunjašević kaže:

“Ne treniraju jer ne znamo kakva je sudbina kluba. Ne smemo zaboraviti ni mlađe selekcije. Pioniri, kadeti i omladinci su bili prvi u svojim ligama, igrali razigravanje za ulazak u najkvalitetnije lige, gde su se kadeti plasirali u najviši rang. Sada je pitanje i da li će i oni moći da se takmiče. Verovatno će se sve znati u utorak na Skupštini. “

1 komentar

Ostavite odgovor