Pocetna Društvo Počela rekonstrukcija trotoara

Počela rekonstrukcija trotoara

252
0
Podelite

U Užicu, na glavnoj, Ulici Dimitrije Tucović, počela je rekonstrukcija trotoara u dužini od 201 metar od nekadašnje RK „Beograd“ do „Zdravljaka“, maloprodajnog objekta PP „Sreten Gudurić“. Izvođač radova je MPP „Jedinstvo“ Sevojno, a rok za njihov zavrtšetak je 75 dana.

U rekonstrukciju trotoara, grad Užice uložiće oko 11,7 miliona dinara sa uračunatim PDV-eom, a Ministarstvo privrede Republike Srbije 8,3 miliona dinara bez PDV-ea.U trotoar će biti ugrađeno oko 800 kvadrata mermernih ploča.

Po rečima Miloja Marića, načelnika Gradske uprave za infrastrukturu i razvoj, trotoar će biti od granita, tri različite nijanse, a ivičnjaci sive boje.

Miloje Maric“Ovi radovi su zapravo nastavak posla koji smo radili na Sklavkovom platou, odnosno, u sklopu su najavljenih radova na uređenju centra grada. Po projektu koji je radilo JP „Užice razvoj“, glavni projektant je LJiljana Jevđović,  određen je kvalitet mermera, ali nije definisano odakle će biti nabavljen. Uglavnom, granit će biti nabavljen u skladu sa projektom, a u opticaju su makedonski i jablanički. Prilikom realizacije projekta biće poštovani standardi koji definišu tehničke mere i uslove za osiguranje nesmetanog kretanja osobama sa invaliditetom, deci i starim osobama, a duž celog trotoara je predviđena taktilna staza”, rekao je Marić i poručio:

2Trudićemo se da ne ugrozimo saobraćaj, a pešake i vlasnike lokala molimo za strpljenje. Sve ovo radimo da bi nam grad bio lepši.“

Ostavite odgovor