Pocetna Društvo Projekat energetske efikasnosti u četiri grada Srbije

Projekat energetske efikasnosti u četiri grada Srbije

225
0
Podelite

Ministarstvo rudarstva i energetike Srbije i ambasada Švajcarske, u okviru švajcarske Strategije saradnje u Srbiji, predstavili su danas u Beogradu Projekat energetske efikasnosti i upravljanja energijom u opštinama Srbije koji će se sprovoditi u Užicu, Paraćinu, Kruševcu i Vrbasu.

Cilj projekta je da dodelom nepovratnih sredstava za rekonstrukciju odabranih javnih zgrada, poveća energetsku efikasnost u javnim objektima jedinica lokalne samouprave, kao i da doprinese jačanju sistema energetskog menadžmenta u opštinama, navodi se u saopštenju.

Državni sekretar Stevica Deđanski rekao je da energetska bezbednost, održivi razvoj i borba protiv klimatskih promena ne mogu da se zamisle bez kvalitetne praktične politike za unapređenje energetske efikasnosti.

On je naglasio da opštine u Srbiji igraju veoma važnu ulogu u realizaciji politke energetske efikasnosti, jer su proizvođači energije i vode, potrošači i snabdevači, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Uz budžet od 8,4 miliona evra, 23 škole, vrtića i druge javne zgrade biće renovirane u skladu sa visokim standardima energetske efikasnosti.

Konferenciji povodom obeležavanja početka sprovođenja projekta je, pored državnog sekretara Stevice Deđanskog i pomoćnika ministra Miloša Banjca iz Ministarstva rudarstva i energetike, prisustvovao i ambasador Švajcarske Filip Ge.

Ostavite odgovor