Pocetna Čajetina Počinju jubilarne 10. „Vidovdanske svečanosti“ na Zlatiboru

Počinju jubilarne 10. „Vidovdanske svečanosti“ na Zlatiboru

253
0
Podelite

Jubilarne, desete po redu „Vidovdanske kulturne svečanosti“ počeće u subotu, 23. juna u 18 časova, dodelom priznanja Vitez Srbije. Priznanja će biti uručena na svečanoj akademiji u „Vip casa club“-u na Zlatiboru. To je i najava za Zlatiborsko kulturno leto koje će obeležiti brojne predstave, koncerti i manifestacije.

Vidovdanske kulturne svečanosti održavaju se pod pokroviteljstvom opštine Čajetina, i uz podršku Turističke organizacije Zlatibor.

Žiri Vidovdanskih kulturnih svečanosti jednoglasno je odlučio da Plaketu Vitez srpske književnosti dodeli prof. dr LJiljani Pešikan LJuštanović. Plaketa Vitez srpske glume pripala je Svetlani Bojković, dok su za Viteze srpske muzike proglašeni prof. dr Gordana Karan i dramska umetnica Dragana V. Jovanović. Vitez srpskog slikarstva je Marina Nakićenović, a Vitez srpskog sporta Dejan Stanković. Vitez srpske medicine je akademik prof. dr Zoran Krivokapić, dok je Vitez srpske privrede Mišo Radovanović, vlasnik preduzeća „Bohor“ iz Užica. Titulu Viteza dobročinstva poneće Arno Gujon.

Ovogodišnji laureati, kao i u predhodnih devet godina, svoja priznanja dobiće kao najistaknutiji pripadnici svojih profesija, koji zahvaljujući svojim dostignućima, godinama unazad, daju viteške doprinose oblastima kojima se bave.

Ostavite odgovor