Pocetna Ekonomija Aerodrom „Nikola Tesla“ nastavlja da pomaže Ponikve

Aerodrom „Nikola Tesla“ nastavlja da pomaže Ponikve

431
0
Podelite

Saša Vlaisavljević v.d. generalnog direktora Aerodroma „Nikola Tesla“ Beograd posetio je sa saradnicima aeodrom na Ponikvama želeći, kako je izjavio da se upozna šta je na aerodromu na Ponikvama urađeno u poslednje vreme, šta je prioritet u daljem razvoju, šta može grad Užice, šta aerodrom samostalno da urade i da se na osnovu toga donesu zaključci o tome šta može Aerodrom „Nikola Tesla“ konkretno da pomogne u narednom periodu. Vlaisavljević je najavio i za desetak dana sastanak u Beogradu kojem će osim predstavnika oba aerodroma i grada Užica prisustvovati i predstavnici Direktorata civilnog vazduhoplovstva i kontrole leta – SMATS-e. Po rečima Vlaisavljevića, tom prilikom biće potpisan i ugovor o poslovno tehničkoj saradnji koji će sadržati načine i oblike pomoći Aerodroma „Nikola Tesla“ Aerodromu Ponikve. Biće dogovoreno kako će pomoć biti usmerena u funkciju otpočinjanja saobraćaja koji podrazumeva prihvat i otpremu aviona, putnika, prtljaga, tereta, robe, pošte.

Sasa Vlaisavljevic“Tada ćemo da vidimo da ono što ne može da se pokrije od strane grada Užica i samog Aerodroma Ponikve da mi, Aerodrom „Nikola Tesla“, nakon četiri rekordne poslovne godine pokušamo da pomognemo i u finansijskom smislu“, rekao je Vlaisavljević i najavio formiranje stručnog tima sastavljenog od najboljih inženjera Aerodroma „Nikola Tesla“ u sferi razvoja, investicija, tehnike i bezbednosti koji će uraditi Studiju održivog razvoja Aerodroma Ponikve. Ipak, po njegovim rečima, o rokovima u avio saobraćaju nije moguće i veoma je nezahvalno govoriti dok se ne sagledaju svi aspeti postojeće situacije.”

Prilikom posete, Saša Vlaisavljević je uručio donaciju beogradskog aerodrome Aerodromu Ponikve u vidu štampača za čeking šaltere, kao i opremu za gejtove i čekaonice.

Posle izgradnje pristanišne zgrade pre dve godine od donacije beogradskog aerodroma od 400.000 evra, na aerodromu na Ponikvama radilo se na rešavanju infrastrukturnih problema, što je preduslov da Aerodrom „Nikola Tesla“ nastavi da pruža stručnu i bilo koju drugu pomoć.

“Od pre dve godine Vlada Srbije i Aerodrom „Nikola Tesla“ ulažu u Aerodrom Ponikve. Treba biti strpljiv još godinu dve. Ubeđen sam da ćemo mi u tom periodu imati mnogo ozbiljnije letove, veoma živ avio saobraćaj”, rekao je ovom prilikom gradonačelnik Užica Tihomir Petković i najavio da će za nekoliko dana biti nastavljeno ograđivanje aerodroma u dužini od oko devet kilometara. Deo sredstava za ove radove, preko 16 miliona dinara, preostali su iz donacije Aerodroma „Nikola Tesla“ opredeljene za izgradnju pristanišne zgrade na Ponikvama. A posle završetka pristanišne zgrade, po rečima gradonačelnika Petkovića, na Aerodromu Ponikve radilo se na rešavanju infrastrukturnih problema.

Aerodrom Ponikve NT 2“Ove godine smo iz budžeta izdvojili oko 50 miliona dinara za završetak ograde na aerodromskoj pisti. Postigli smo dogovor i sa Elektrodistribucijom da struja stigne i do pristanišne zgrade. Podsetio bih da je EPS u prethodnom periodu uložio značajna sredstva u izgradnju trafostanice. Posle struje, rešavamo problem vode, tako da smo mi spremni za dalji nastavak aktivnosti na aerodromu na Ponikvama, ali uz pomoć onih koji imaju više od nas. Te buduće aktivnosti odnose se na završetak piste i radova za svetlosnu signalizaciju”, izjavio je Petković i izrazio očekivanje da će Studija održivog razvoja aerodroma na Ponikvama koju bude uradio stručni tim formiran u narednom periodu od stručnjaka Aerodroma „Nikola Tesla“ trasirati glavne pravce njegovog daljeg razvoja.

Ostavite odgovor