Pocetna Društvo U Požegi vanredna situacija u 17 sela

U Požegi vanredna situacija u 17 sela

978
0
Podelite

Boban Perišić, načelnik Zlatiborskog okruga rekao je za RTS da se  juče posle podne na velikoj visini formirao ogroman superćelijski oblak iznad sela Drijetanj i Kriva reka koji se kretao veoma sporo i prolazeći kroz teritoriju grada Užica naneo nemerljivu štetu, pre svega na poljoprivrednim kulturama.

Za sada nema preciznih podataka kolike su štete, kaže Perišić i dodaje da će u Užicu i Priboju biti formirane komisije koje će izaći na teren.

boban-perisic-2Prema njegovim rečima, u Požegi je proglašena vanredna situacija u 17 sela, a u Bajinoj Bašti aktivirana klizišta.

„Putevi koji su trenutno rađeni su neupotrebljivi, podloge moraju ponovo da se rade, nekoliko firmi je prijavilo da im je oštećen krov, bila je zaustavljena proizvodnja, potopljeni lokali, oštećene ulice“, rekao je Perišić.

Što se tiče opštine Priboj velika je šteta i u samom gradu, ali je najveća šteta na poljoprivrednim usevima. U selu Mažići poljoprivredna proizvodnja je potpuno uništena, rekao je Perišić.

Naveo je da je sa teritorije Užica dejstvovala protivgradna zaštita i da se po hitnom postupku moraju nabaviti rakete, jer se i u narednom periodu očekuje nevreme.

Ostavite odgovor