Pocetna Društvo Sesija za dodelu bespovratnih sredstava

Sesija za dodelu bespovratnih sredstava

411
0
Podelite

Razvojni program EU PRO održao je uz podršku RRA „Zlatibor“ na Visoko poslovno – tehničkoj školi strukovnih studija u Užicu informativnu sesiju o javnom pozivu za dodelu bespovratnih sredstava za nabavku opreme preduzetnicima i preduzetnicama i mikro i malim preduzećima koji se bave, pre svega, proizvodnim delatnostima ili pružaju IT usluge.

Za ovaj program Evropska unija opredelila je 4,5 miliona evra kako bi doprinela povećanju konkurentnosti lokalne privrede u Regionu Šumadije i zapadne Srbije i Regionu južne i istočne Srbije.

EU PRO Natasa KosticPo rečima Olivere Kostić, menadžerka sektora za mala i srednja preduzeća EU PRO programa, rekla je, između ostalog, da se iznosi pojedinačnih grantova kreću do 20.000 evra za ona preduzeća koja su mlada, registrovana 2016. i 2017. godine, do 30.000 evra za ona koja su registrovana između 2013. i 2015. godine, dok brzorastuća, izvozno orjentisana preduzeća mogu da apliciraju i do 50.000 evra.

Poziv je otvoren do 6. jula, a pravo učešća imaju preduzetnici i preduzetnice, mikro i mala preduzeća registrovana u 99 gradova i opština, uključenih u program EU PRO, a među ovim lokalnim samoupravama nalaze se osim grada Užica i sve opštine koje pripadaju Zlatiborskom upravnom okrugu.

EU PRO Marko BogdanovicMeđu zainteresovanim preduzetnicima bio je i Marko Bogdanović iz Požege, vlasnik firme „Metalšpricen“ koja se bavi brizganjem legure cinka. Bogdanović kaže da su mu potrebna sredstva za ventilaciju i nabavku novih alata.

“Ukoliko bih nabavio nove alate, proširio bih proizvodnju, jer svaki proizvod zahteva novi alat, ali bih zaposlio i nove radnike“, kaže Bogdanović.

Program finansira Evropska unija, sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS) u saradnji sa Vladom Republike Srbije. Za Jelicu Radović iz Priboja, vlasnicu firme „RB Boka“ koja se bavi proizvodnjom ribolovačke i lovačke odeće, sredstva bi joj dobro došla za nabavku mašine za štampu tekstila.

Više informacija o samom pozivu, kriterijumima za izbor korisnika, načinu konkurisanja kao i dokumentacija za prijavljivanje dostupne su na veb sajtu EU PRO-a.

Ostavite odgovor