Pocetna Društvo Počelo asflatiranje ulice Kralja Petra prvog

Počelo asflatiranje ulice Kralja Petra prvog

667
0
Podelite

Radovi u ulici Kralja Petra prvog biće završeni u naredna dva do tri dana. Za ove, ali i radove u nekoliko gradskih ulica, Užice je dobilo sredstva od „Puteva Srbije“, u iznosu od oko 500.000 evra.

„Biće izvršena kompletna rehabilitacija puta, a u dogovoru sa drugim preduzećima prekontrolisane su instalacije vodovoda, kanalizacije, telekomunikacija itd. Za ove namene biće utrošeno 9,5miliona dinara“, kaže direktor JP „Užice razvoj“, Nikola Maksimović.

On je apelovao na građane da izbegavaju ove ulice, zbog velikih gužvi koje se očekuju, jer će radnici Puteva raditi i u popodnevnoj smeni.

Kralja Petra prvog 2„U sklopu radova, koji se finansiraju iz sredstava „Puteva Srbije“, prošle godine završena je rekonstrukcija Radničke i deo ulice Miloša Obrenovića u Krčagovu. U toku sledeće nedelje biće nastavljeni radovi u ovoj ulici, od raskrsnice sa Radničkom ulicom do ulaska u grad, odnosno do „Kožare“, kaže Maksimović

Po završetku ovih radova, počeće radovi u ulici Kneza Lazara i 1300 kaplara. Tu će biti rešen dugogodišnji problem kišne i fekalne kanalizacije, jer je reč o magistralnom cevovodu. Nakon toga JKP „Niskogradnja“ će početi sa asflatiranjem i izradom novih trotoara. Ta ulica bi trebalo da postane jednosmerna, po novom projektu o saobraćajnoj signalizaciji grada.

Od infrastrukturnih projekata, očekuje se da do kraja leta bude završen mini kružni tok kod javne garaže. Plan je da se još jedna od centralnih gradskih ulica presvuče asfaltom, najverovatnije Žička.

Ostavite odgovor