Pocetna Kultura Gran pri za “250 stepenika”

Gran pri za “250 stepenika”

476
0
Podelite

Žiri Festivala, u sastavu Srđan Savić, filmski kritičar i direktor Festivala glumačkih ostvarenja u Nišu, Vanja Dermenđijeva, osvajač srebrne olimpijske medalje u košarci i televizijski urednik iz Bugarske i dr Ivan Sarjanović, jugoslovenski košarkaški reprezentativac i član najtrofejnije generacije KK „Crvena zvezda“, jednoglasno je doneo odluku o nagradama.

Nagradjeni 2Nagrada za najbolji film o visokim moralnim vrednostima u sportu dodeljena srpskom dokumentarnom ostvarenju Saša Đorđević – pobednik ostaje reditelja Nemanje Ćeranića. Nagrada za najbolji film o ličnosti u sportu pripala je srpskom dokumentarnom filmu Žoc – čovek odluke režisera Ivice Vidanovića.

Žiri je doneo odluku da nagrada za najbolju fotografiju bude dodeljena kineskom kratkom dokumentarnom filmu Vožnja po oblacima. Nagrada „Dinko Tucaković“ za najbolju režiju dodeljena je belgijskom režiseru Sinu Verstejhu za ostvarenje Junior.

Nagradjeni 5aNa ovogodišnjem festival nagrada za igrani film uručena je ruskom celovečernjem ostvarenju Led autora Olega Trofima, dok je nagradu za najbolji kratkometražni dokumentarni film dobio srpski film “Visokoletač”, reditelja Miloša Petričića.

Nagrada za najbolji dugometražni dokumentarni film pripada francusko-ruandskom filmu Fudbal Ruanda: polja sećanja autorâ Fransoa Gzavijea Detona i Mari Toms-Penet.

Odlukom stručnog žirija Gran-pri za najbolji film festivala dodeljen je srpskom dokumentarnom filmu “250 stepenika”, scenariste Vladimira Pajića i reditelja Vladimira Kurćubića, u produkciji „Pi-dži-em netvorka“ iz Beograda.

FSF Natasa Kovacevic i decaFestival je završen susretom sa Natašom Kovačević, našom košarkašicom, kojoj su čajetinski osnovci priredili iznenađenje. Takođe, prikazani su i inserti iz još  nezavršenog dokumentarnog filma “Skok”, koji je posvećen ovoj košarkašici.

Ostavite odgovor