Pocetna Magazin Oaza u centru grada

Oaza u centru grada

527
0
Podelite

Kafe „Palančinkarnica“ na Trgu Svetog Save za veoma kratko vreme postala je omiljeno mesto  susreta i razgovora svih generacija Užičana. Nekada se na ovom mestu  nalazila oronula zgrada  zemljoradničke  zadruge „Lužnička dolina“, a pre četiri godine nastaje moderan kafe sa letnjom baštom čija hladovina štiti od žege prepuštajući velikodušno gradsku vrevu i užurbanost glavnoj ulici. Krošnje drveća, kaldrma, fontana i žubor vode, blizina Jokanovića kuće s jedne, a sa druge strane savremeni  enterijer lokala i kvalitetna usluga izazivaju kod gosta  osećaj prijatnosti  i zato je kako i radnim danima tako i vikendom u kafeu teško pronaći slobodan sto.

Cafe palacinkarnica 2U jedinstvenom ambijentu „Palačinkarnice“ i leti i zimi mogu se susresti ljudi različitih zanimanja i različitim povodima, jer će i posle bogosluženja Užičani baš ovde doći da popričaju sa bliskim osobama. U kafeu radi sedamnaest ljubaznih devojaka i mladića. Strogo se vodi računa i mladima do 18 godina ne služi alkohol, zato što je u obilju voćnih kupova, jagoda sa šlagom, sladoleda i sokova ne samo za njih  pravi izbor. Da ne pominjemo slatke tajne poslastičarnice „Una“ i njihove vrhunske  torte i kolače. PKB palačinka je najtraženija od slatkih, a od od slanih najpopularnija je palačinka sa nadevom šunka-pavlaka-trapist-kečap   za koju se najčešće opredeljuju najmlađi gosti. Uskoro počinje i sezona voćnog jogurta što će biti novina, bilo sa malinom ili drugim voćem  sa kojim se takođe može lepo nazdraviti.

Cafe palacinkarnica 1Uz kafe „Palačinkarnicu“ generacije su  odrasle, posebno srednjoškolaca koji joj se po završetku škole i fakulteta opet vraćaju. Vikendom  se u kafeu sluša živa svirka,  dobra pop i rok  muzika, a na žurkama  gostuju poznati domaći bendovi. Ovoga leta najavljuju brojna muzička iznenađenja. Ostaje nam da im verujmo na reč kao i svih proteklih godina  da će to biti pravi muzički doživljaji uključujući i klasiku u  letnjoj bašti iz snova na Trgu Svetog Save u centru grada.

Cafe palacinkarnica 3Plazma, eurokrem i banana – to je palačinka koja je zaštitni znak kafe „Palačinkarnice“   kojoj su mnogi gosti  verni još od detinjstva. U ukusu PKB palačinke uživali su i kao deca dok se kafe nalazio na drugoj adresi  kod „Cvećare“ u ulici Strahinjića bana i u vremenu kada je nastao 16. jula 2001. godine.

Ostavite odgovor