Pocetna Užice Igre bez granica na Gradskom bazenu u Užicu

Igre bez granica na Gradskom bazenu u Užicu

1440
0
Podelite

Pod pokroviteljstvom Grada Užica, JP Veliki park i Gradskog bazena, Lokalna kancelarija za mlade Užice u saradnji sa volonterima, u petak 25 maja organizovaće tradicionalnu manifestaciju Igre bez branica. Početak je zakazan u 12 časova, ulaz je besplatan.

Organizatori ističu da će se na bazenu okupiti rekordan broj učesnika:

“Imamo deset prijavljenih ekipa užičkih srednjih škola, sa preko 60 učesnika. Svaka ekipa broji šest takmičara, tri muškarca i tri devojke”, kaže Srđan Nedeljković, koordinator Lokalne kancelarije za mlade i dodaje:

“Cilj Igara je da promovišemo bavljenje rekreativnim sportom kod mladih. Moram naglasiti da smo ovog pua imali nesebičnu pomoć u realizaciji od članova Udruženja pedagoga fizičke kulture, koji će se pojaviti u ulozi sudija. Ulaz je besplatan i očekujemo veliki broj naši sugrađana da dođu i uživaju u onom što smo pripremili za njih.”

Mirela Gračanac, volonterka Lokalne kancelarije za mlade naglašava da se volonteri uvek rado odazivaju učešću na ovakvim manifestacijama:

“Mi smo pomagali u organizaciji Igara a sve u cilju da podsaknemo mlade da se bave fizičkom aktinošću i da shvate koliko je ona značana i važna za njihov razvoj. Volonteri su glavna karika Kancelarije za mlade, i pored ove imamo u planu organizovanje još niza aktivnosti u toku leta.”

Ostavite odgovor