Pocetna Politika „Dveri“ : Propadanje porodice bez koje srljamo u propast

„Dveri“ : Propadanje porodice bez koje srljamo u propast

1192
0
Podelite

Povodom nedelje porodice užičke „Dveri“ ponovo skreću pažnju na poražavajuću demografsku sliku Srbije i razloge propadanja porodice – lošu materijalnu situaciju i poremećen sistem vrednosti te moralno uništavanje društva.

Ružica Blagojević iz Gradskog odbora „Dveri“ smatra da se porodica može osnažiti samo dobrom materijalnom podlogom i povratkom pravim životnim vrednostima.

“Mladom bračnom paru ne treba milostinja u vidu kratkoročne novčane pomoći. Njima treba njihov krov nad glavom i plata koja će im omogućiti život dostojan čoveka. Ta plata treba da iznosi minimum hiljadu evra. Sa platom od 200 evra se ne može živeti, a 200 evra je prosečna plata u Srbiji. Zbog ovog i dugih razloga mladi ljudi gube volju za životom i ne misle na porod. Misle samo da pobegnu iz zemlje koja sve više gubi identitet i srlja u propast”, rekla je Blagojević na danas održanoj konferenciji za štampu užičkih „Dveri“.

Novi predsednik užičkog odbora master ekonomije Vladimir Ristović kaže da „Dveri“ ne odustaju od stvaranjanja modernog građanskog društva i povratak pravim porodičnim vrednostima, jer bez jake i stabilne porodice nema jakog i stabilnog društva.

Dveri Vlade RistovicRistović je pozvao sugrađane na porodičnu šetnju koja je zakazna za nedelju 20. maj u 13 časova u Beogradu.

“Zalažemo se za reafirmaciju porodice kao osnovne ćelije društva u svim ekonomski i kulturološki razvijenim zemljama u svetu. Briga o deci na lokalnom nivou odnosi se na razne mere kojima se podstiče viši standard a samim tim i povećanje nataliteta”, rekao je Ristović navodeći kao predlog „Dveri“ izgradnju vrtića u ruralnom području.

On je dodao da je vrtić potreban području Lunovo selo – Karan – Ribaševina, zatim na području Kremna, Bioska, Stapari, kao i na području Gorjani-Zlakusa – Krvavci i da je za ovu namenu moguće adaptirati stare škole.

Odbornik „Dveri“ Dragan Babić podsetio je na promociju Porodične deklaracije od strane „Dveri“ čije se usvajanje nije našlo na dnevnom redu kao i da nije došlo do realizacije ideje o Porodičnom savetu.

“Zbog neke stranačke pripadnosti i gordosti i drugih stvari u lokalnom političkom životu nisu zaživele što je šteta za zajedničko dobro”, rekao je Babić i ocenio da je to šteta za lokalnu samoupravu i da vlast dobre ideje treba da prihvati dolazile one i od opozicije.

Ostavite odgovor