Pocetna Društvo Dino park za svako dete

Dino park za svako dete

374
0
Podelite

Dino park na Zlatiboru pokrenuo je akciju da svako dete u Srbiji bar jednom poseti ovaj najveći zabavno edukativni park u jugoistočnoj Evropi. Prvi koji je podržao akciju je Grad Užice.

Dino park 2Tim povodom Slavica Marić pr menadžer istakla je da je za nepunih godinu dana Dino park posetilo više od 180. 000 ljudi.

“Ovo je najveći park na Balkanu, i jedinstven u Srbiji. Naš park je postao stecište svih ekskurzija koje dolaze na Zlatibor, ali i namenskih koje dolaze na višečasovni izlet. Ovde su daleko od gradske buke, a još dalje od svega što može negativno da utiče na razvoj deteta. Zato je naš cilj da u saradnji sa gradskim i opštinskim upavama na teritoriji Srbije obezbedimo dolazak i jednodnevni izlet najuspešnijoj deci u oblasti sporta, kulture, kao i prirodnih i društvenih nauka. Takođe želimo da nagradimo i decu koja na žalost nemaju najsrećnije detinjstvo i omogućimo im nezaboravan izlet.”

Dino park 3Slavica Marić ističe da su prezadovoljni što su prve komšije, Grad Užice, prvi prepoznali značaj i cilj ove akcije.

“Na razvoj dece ne utiču samo roditelji i porodica koja je stub svega, već i svi mi kao pojedinci. Zato smo deci hteli da darujemo ovu nagradu kao podstrek da se i dalje bore da budu najuspešnji, a deci koja na žalost nemaju baš srećno detinjstvo, da ovo bude doživljaj koji će pamiti i koji će ih podsećati da nisu sami i da svaki čovek u životu na kraju dočeka svojih pet minuta.”

Dino park 4Marija Trmčić Bogojević je uz zahvalnost domaćinu istakla da prvi koji će iz Užica stići u Dino park biće deca iz Doma za decu i omladnu „Petar Radovanović“.

”Mi smo se sa radošću odazvali ovoj akciji i već u subotu 19. maja deca iz Doma „Petar Radovanović sa svojim profesorima i vaspitačima dolaze da uživaju o ovoj lepoti. Želimo da se deca zabave u prirodi, da uživaju na vazduhu, da budu odvojena od kompjutera, telefona. Počeli smo od njih, a imamo ideju i nastavićemo sa užičkom bolnicom, kao i sa decom iz osnovnih i srednjih škola. Grad Užice će za decu obezbediti besplatan prevoz, a Dino park širom otvara svoja vrata za naše mališane kojima će svi sadržaji tog dana biti dostupni i besplatni. Nadamo se da će ova akcija biti veoma uspešna na teritoriji čitave Srbije.“

Ostavite odgovor