Pocetna Društvo Montažne garaže za više parking mesta

Montažne garaže za više parking mesta

1508
0
Podelite

Prva montažna parking garaža biće postavljena na lokaciji u ulici Mihajla Pupina, kod Autobuske stanice, a konkurs o zakupu prostora objavljen je u listu “Vesti” 11. maja ove godine. Preduzećima i preduzetnicima omogućeno je investiranje i sklapanje ugovora sa lokalnom samoupravom na pet godina uz mogućnost produžetka ugovora na još toliko vremena.

Parking 2Nedostatak parking mesta Grad pokušava da nadomesti montažnim parkinzima koji će ubuduće biti postavljani i na drugim lokacijama u skladu sa procenom o potrebi i urbanističkim planovima.

Javna garazaUžice ima 20.000 registrovanih automobile i oko 900 parking mesta kojima gazduje JKP “Bioktoš”od kojih u javnoj garaži 170. Najveće gužve u gradu, kada je gotovo nemoguće naći slobodno parking mesto su uoči i za vreme velikih praznika kao nedavno pred Prvi maj.

Budimir Vujovic 1Prema rečima gradskog većnika za saobraćaj Budimira Vujovića Grad ne prodaje lokacije već se one iznajmljuju na period od pet godina za postavljanje montaznih parkinga. U pitanju su značajna ulaganja investitora od sto-dvesta hiljada evra, jer montažne garaže moraju ispuniti bezbednosne i ekološke standarde.

Parking 3Spratnost garaža je prizemlje plus dva i prvi montažni parking u ulici Mihajla Pupina imaće 100 mesta, odnosno 60 više u odnosu na postojećih 40. Vujović kaže da je namera gradskih vlasti da broj parking mesta na svakoj lokaciji bude povećan jedan i po put postavljanjem ovih montažno – demontažnih objekata.

Ostavite odgovor