Pocetna Muzika Hadži Prodane Duše : Racionalna manjina

Hadži Prodane Duše : Racionalna manjina

234
0
Podelite

Alter-garage rok četvorka poznata po duhovitom i satiričnom pristupu životnim temama, objavila je prvi album pod nazivom „Racionalna manjina“ za PGP RTS. Album je sniman tokom 2017. godine, u muzičkom studiju „Lav“ i sadrži 10 numera. Interesantno je da produkciju potpisuje sam bend, ali, kako i sami navode, uz veliku podršku Željka Vasića, koji je bio snimatelj albuma.

„Pobeda na Gitarijadi je uvek značajna, a pogotovo kad je baš jubilarna, pedeseta“, navodi frontmen benda Vojislav Lazić i dodaje: „Činjenica je da smo ispoštovani za sve što je dogovoreno. Jeste da je čitav proces snimanja i izdavanja albuma potrajao malo duže nego što smo zamišljali, ali je na kraju sve ispalo kako treba i Racionalna manjina je konačno pred publikom.“

Nakon odlične beogradske promocije albuma 21. aprila, u Subeernom centru, promo turneja se nastavlja u maju, nastupima u Vršcu, 11. i na domaćem terenu, Užicu, u subotu, 12. maja. Bend će, takođe, nastupiti i na ovogodišnjoj Gitarijadi u Zaječaru, kao i na festivalu blizu kuće, Hills Up, na Zlatiboru. Momci su u pregovorima i sa mnogim drugim festivalima, a njihov rad, najave koncerata, nastupa i davanje kontroverznih izjava, možete pratiti putem Facebook stranice: https://www.facebook.com/Hadziprodaneduse/.

Bend je do sada ostvario učešće na mnogim festivalima, od kojih se izdvajaju: Gitarijada Zaječar 2016. (pobednici), Belgrade Beer Fest 2011., Park Fest 2012., JelenDemofest 2013. i 2015., Next Festival 2013., 2014. i 2015., Lake Fest 2013., Beer Garden 2016., Kamp Fest 2016., otvaranje bašte KST-a 2016., a kruna 2017. godine, nakon turneje po Srbiji, je svakako bilo otvaranje za veliki The Cult, na 51. Zaječarskoj Gitarijadi.

Postavu benda čine:

  • Vojislav Lazić – vokal i gitara;
  • Milan Jevtović – bas gitara;
  • Vladimir Radović – gitara;
  • Stefan Nedeljković – bubanj.

Album u celosti možete preslušati na sledećem linku:  https://www.youtube.com/watch?v=28ciQqEaySo&list=PLaobLUoQRFhPt6TkgxihaY8uTuKYK_lA5

Ostavite odgovor