Pocetna Društvo Grad donirao vozila užičkom Domu zdravlja

Grad donirao vozila užičkom Domu zdravlja

1569
0
Podelite

Grad Užice iz budžetskih sredstva finansirao je kupovinu dva vozila “Dacia”za potrebe Službe kućnog lečenja i nege. Vrednost vozila je oko dva miliona dinara.

Gradonačelnik Tihomir Petković podsetio je na višegodišnji problem užičkog Doma zdravlja sa vozilima koja su neophodna za normalno funcionisanje.

DZ vozila 3„Grad od 2015.godine godišnje izdvaja oko pet miliona dinara za poboljšanje uslova rada Doma zdravlja. Pored već uloženih dva miliona u ova vozila planiramo da finansiramo i rad kardiohirurgije odnosno dolazak doktora i medicinskih sestara iz Beograda kako bi se lečili Užičani i stanovnici Zlatiborskog okruga“, istakao je Petković.

Zahvaljujući se na donaciji dr Danijela Marinković, direktorka Doma zdravlja Užice istakla je da su predstavnici Grada i Zdravstvenog centra prepoznali potrebe službe koja obilazi najteže bolesne i najstarije pacijente.

„Ova vozila su od izuzetnog značaja zbog razuđenosti terena, a zaposleni prelaze i do 300 kilometara dnevno i obilaze preko 100 pacijenata.“

Sa ova dva vozila Služba kućnog lečenja i nege imaće ukupno pet automobila a po normativima u ovoj službi rade tri lekara i 13 tehničara.

DZ vozila 2Dr Miloš Božović, direktor Zdravstvenog centra Užice istakao je da gradsko rukovodstvo prepoznaje probleme zdravstva i da je u protekle tri godine izdvajalo sredstva i za kupovinu sanitetskih vozila.

„U toku je i tender za nabavku sanitetskog vozila iz donacije Ambasade Japana za užički Dom zdravlja. A izdvojena sredstva sa ova dva vozila znatno će popraviti situaciji u ovoj službi“,dodao je dr Božović.

Ostavite odgovor