Pocetna Sevojno SEVOJNO: Marić predsednik

SEVOJNO: Marić predsednik

1186
1
Podelite

Mašinski inženjer Ivan Marić (SNS) novi je predsednik Gradske opštine Sevojno.  Skupština je za zamenika predsednika izabrala Milivoja Jeremića koji je i u prethodnom mandate obavljao ovu funkciju.

Sevojno skupstina novaPored predsednika i zamenika predsednika po funkciji sevojnička skupština  imenovala je i pet članova Opštinskog veća Sevojna. U obraćanju odbornicima  Marić je kao ključne nabrojao deset tačaka na kojima će lokalna vlast raditi u narednom period navodeći  komunalnu infrastrukturu i uređenje puteva i ulica, sportsku halu, privredu, ekologiju, rekonstrukciju Stare škole, poljoprivredu-pijac, obrazovanje i sadržaji za mlade, više mesta u vrtiću, zdravstvo –poboljšanje rada ambulante u narednom periodu i drugo.

-U Sevojnu se trenutno radi rekonstrukcija vodovoda u Sokolskoj ulici i parking na više mesta. Takođe rade se i projekti koji će biti realizovani ove i u narednim godinama. U Ministarstvu lokalne uprave biće potpisan ugovor o donaciji 8,5 miliona dinara za rekonstrukciju Stare škole. Očekujemo realizaciju projekta sportske sale i vrtića, zatim projekta pasarele – rekao je Marić koji  očekuje podršku svih odbornika u radu za opšti interes Sevojničana.

Članovi Veća gradske opštine Sevojno su Verica Maričić, Vladimir Sokić, Borko Vujović, Milija Kulašević i Miodrag Pejić.

Sevojno opstinaBogosav Mihailović DS, šef odborničke grupe opozicione grupe građana ispoljio je  neslaganje sa izborom članova Veća  kao i odbornik Avram Ilić koji je obećao “neslaganje opozicije sa partijskim odlukama”.

– Bitno je da ste u partiji i nije bitno da li imate školu i iskustvo. Mislim da izabrano veće nije dovoljno ni stručno i jednim delom sposobno da vodi Gradsku opštinu Sevojno. I izbor zamenika predsednika opštine nije dobar izbor , jer je već bio na vlasti četiri godine – rekao je u ime opozicije Avram Ilić i istakao da će sevojnička opozicija biti konstruktivna i podržati sve što vlast radi ukoliko je u interesu Sevojna. Vladajuća koalicija u Sevojnu ima deset, a opozicija pet mandata.

1 komentar

Ostavite odgovor