Pocetna Društvo Vujadinović sekretar Gradske skupštine Užica

Vujadinović sekretar Gradske skupštine Užica

955
0
Podelite

Za sekretara Gradske skupštine Užica postavljen je Petar Vujadinović, dosadašnji načelnik Gradske uprave Užica. Predsednik užičke skupštine Branislav Mitrović rekao je na početku zasedanja da građani ubuduće mogu direktno pratiti sednice i preko sajta grada Užica I da je potpisan ugovor sa TV 5 o  televizijskom prenosu sednica u vrednosti 66.000 dinara za ovu godinu.

sednica april 2018 2

Najavljeni dnevni red 22. sednice Gradske skupštine Užica danas je usvojen uz par dopuna, a na početku skupa minutom ćutanja odata je pošta preminuloj odbornici Srpske radikalne stranke Branki Blagojević. Odbornik “Dveri” Dragan Babić predložio je dopunu dnevnog reda koja bi se odnosila na nedostatak parkirališta u Užicu I izrekao podatak da Užice ima 20.000 registrovanih vozila, a 700 parking mesta, dok je Ivan Filipović iz DS-a potencirao legitimnost pripreme sednice I upitao zašto izostaje najavljena rasprava o kvalitetu vode za piće. Shodno uvršćenoj tački dnevnog reda odbornici su danas usvojili i odluku o mogućnosti postavljanja novih javnih parkirališta. Odgovorio je predsednik Branislav Mitrović koji je rekao da je do održavanja sednice dužnost sekretara u protekla dva meseca obavljao zamenik I da će rasprava o vodi  planirana kao I da je počela druga faza gradnje Fabrike vode na Cerovića brdu.

sednica april 2018 1

U prepodnevnom delu zasedanja data je saglasnost na godišnje programe rada Turističke organizacije Regije Zapadna Srbija za ovu godinu, Dečijeg odmarališta “Zlatibor”, na dopune poslovanja JKP “Bioktoša”, “Vodovoda”, “Gradske toplane”, JKP “Duboko” I predlog odluke o uskladjivanju osnivačkog akta JKP “Duboko” sa Zakonom o javnim preduzećima. U popodnevnom delu zasedanja između ostalog na dnevnom redu je imenovanje v.d. direktora Turističke organizacije Užice za koga je predložena Danijela Djordjević Arsić, dok je za direktorku Narodnog muzeja predložena Slavica Stefanović. Šef odborničkog kluba SNS Radivoje Papić najavio je za pojedine medije povlačenje  sa ovog mesta i izlazak iz stranke ukoliko na sednici bude izglasano imenovanje direktorke Narodnog muzeja.

Ostavite odgovor