Pocetna Ekonomija Najavljeno udruživanje poljoprivrednika zlatiborske regije

Najavljeno udruživanje poljoprivrednika zlatiborske regije

1204
0
Podelite

U Užicu je održana Skupština Udruženja poljoprivrednih proizvođača „Užice“ na kojoj je podnet izveštaj o radu od osnivanja u avgustu protekle godine i aktivnostima u narednom periodu.

Predsednica Skupštine Slađana Stamenković istakla je daje cilj užičkog Udruženja poljoprivrednika osnivanje jednog jakog, krovnog udruženja poljoprivrednika i malinara čitavog zlatiborskog regiona.

Sladjana Stamenkovic„Vodimo se interesima poljoprivrednika i nismo stranački naklonjeni bilo kome i sarađivaćemo sa svim lokalnim samoupravama i ministarstvima koja imaju razumevanja za probleme poljoprivrednika. Nije nam interes da blokiramo puteve i gubimo vreme na sastancima, spremni smo na dijalog, ali i na radikalizaciju protesta u svakom momentu kako bismo pronašli adekvatan način za rešavanje problema“, dodala je Stamenković.

Ona kaže da malinari hoće sa hladnjačarima razgovor i dijalog o ceni maline, ali  da hladnjačari moraju da shvate uzajamnu zavisnost jednih od drugih bez daljih ustupaka proizvođača malina bilo kome jer samo hoće da žive od svog rada.

Stamenković je istakla dobru saradnju sa udruženjima malinara „Limska dolina“ iz Priboja, Prijepolja i Nove Varoši i saradnju sa poljoprivredncima iz Čajetine, Topole, Bajine Bašte.

Malinari skupstina 2Na Skupštini na kojoj je izostalo očekivano pojavljivanje narodnih poslanika iz užičkog kraja članovi udruženja domaćina i bratskih udruženja govorili su i o drugim problemima koji muče poljoprivrednike Zlatiborskog okruga, posebno u stočarstvu i mlekarstvu.

Ostavite odgovor