Pocetna Društvo Takmičenje u kucanju vaskršnjim jajima

Takmičenje u kucanju vaskršnjim jajima

574
0
Podelite

Međuopštinska organizacija Saveza slepih Srbije Užice u saradnji sa Kolom srpskih setara danas je sedmi put na Trgu partizana u Užicu organizovala takmičenje u kucanju vaskršnjim jajima pod nazivom „Hristos vaskrse Srbijo“.

U kategoriji dece pobedio je šestogodišnji Đorđe Glibetić iz vrtića „Bambi“, a u kategoriji odraslih, Bisa Rakić. Pobednici su osvojili i zaslužene nagrade. Jaja za manifestaciju obezbedila je farma „Urošević“ na čelu sa Nenadom Uroševićem.

Kucanje Uskrs 2Uz muziku i pesmu koju su priredili članovi užičke Organizacije slepih i deca iz užičkih vrtića „Bambi“ i „Zeka“ za brojne okupljene Užičane, manifestaciju je otvorio gradonačelnik Užica Tihomir Petković u prisustvu zamenika gradonačelnika Nemanje Nešića, članova Gradskog veća Vidoja Drndarevića i Marije Trmčić, predstavnika užičkih organizacija za osobe sa invaliditetom, ali i predstavnika organizacija slepih iz okolnih opština.

Kucanje Uskrs 3Dragana Dučić, predsednica MOSSS, pozdravila je decu i sve prisutne, a gradonačelnik Petković je istakao da je ovo jedna od najlepših manifestacija koju će Grad podržavati i u narednim godinama, jer neguje značajnije tradicionalne vrednosti koje su veoma važne za nove, mlade generacije.

Ostavite odgovor