Pocetna Servisne informacije Zamena azbestnih cevi u Sokolskoj ulici

Zamena azbestnih cevi u Sokolskoj ulici

354
0
Podelite

U toku su radovi na rekonstrukciji Sokolske ulice u Sevojnu. Prema rečima Duška Ljujića, direktora JKP Vodovod, ovom rekonstrukcijom je predviđena zamena vodovodne mreže, odnosno glavnog voda koji je od azbesta ali i zamena svih pojedinačnih priključaka.

„Po planu i programu Vodovoda za 2018. godinu planirana je zamena vodovodnih linija i priključaka u Sokolskoj ulici u dužini oko 1000 metara. Do sada je urađeno oko 150 metara glavne vodovodne linije prečnika Ø 100, a radimo tako da što manje ometamo građane i ne remetimo saobraćaj. Nakon postavljanja glavnih linija radićemo pojedinačne priključke, a tek pošto završimo sve ove radove ukinućemo staru liniju i aktivirati novopostavljenu liniju“, rekao je Ljujić.

Radovi Sokolska ulica 2„U ovoj ulici smo godinama imali probleme sa pucanjem cevi, naročito zimi. Na ovaj način rešavamo dugogodišnji problem“, rekao je Miroljub Ćirović meštanin Sokolske ulice.

Ukupna vrednost radova na rekonstrukciji Sokolske ulice je oko 9 miliona dinara od kojih je 6,5 miliona vrednost radova vezanih za zamenu vodovodnih linija a ostatak sredstava je namenjen za rekonstrukciju kolovoza.

Rok za završetak radova na rekonstrukciji vodovoda je 60 dana, nakon čega slede asfalterski radovi.

Ostavite odgovor