Pocetna Košarka Šesti turnir Šampiona

Šesti turnir Šampiona

537
0
Podelite

Oko 150 dečaka i jedna devojčica, iz osam klubova i pet država, uzrasta od 11 godina, biće ovog vikenda gosti Užica i košarkaškog kluba Šampion na šestom po redu „TURNIRU ŠAMPIONA“. Na tuniru pored domaćina učestvuju i KK Tajfun (Slovenija- Šentjur), Sokolac (BiH, Republika Srpska), Panteri iz Nikšića (Crna Gora), KK Mladost (Ub, Srbija), KK Slam (Bukurešt, Rumunija), KK Lions (Tuzla, BiH), i KK Rogatica (Rogatica, Republika Srpska).

Ekipe su podeljene u dve grupe, po četiri tima. Turnir počinje u subotu 31. marta i trajaće do 3. aprila. U subotu od 17 časova u sali Medicinske škole, kada je predviđeno i svečano otvaranje sastaju se u prvoj utakmici Sokolac i Mladost iz Uba.

“Sve je spremno i turnir već sada može da počne. Imali smo veliko interesovanje ekipa da dođu kod nas, ali smo mnogim klubovima morali da se zahvalimo, jer nismo u situaciju da napravimo turnir sa većim brojem ekipa. Ovo će biti pravi festival košarke u našem gradu. Prva tri dana utakmice će se igrati u sali Medicinske škole, a finale u utorak 3. aprila igraće se u Velikom parku. Smatramo da na ovom turniru, bez obzira što smo pripremili i medalje i pehare za najbolje, neće biti pobednika i poraženih. Svi učesnici su pobednici, jer želimo da pokažemo da druženje ne poznaje i nema granica. Naš zadatak kao domaćina je da goste dočekamo na najbolji mogući način i da oni iz Užica ponesu najlepše uspomene. Pored utakmica planirali smo i nekoliko izleta u okolini kako bi deca videla prirodne lepote našeg kraja”, rekao je Aleksandar Prodanović, predsednik KK Šampion.

Da turnir bude odlično pripremljen, domaćinu KK Šampionu pomogli su Grad Užice koji je pokrovitelj, UniCredit Banke, Kraljeva vode koja je zvanična voda turnira, kao i mnoge uspešne firme koje su prepoznale entizijazam i želju da se košarka propagira na najlepši način. Dom učenika Srednjih škola- Užice i dom Petar Radovanović su omogućili smeštaj učesnika,  a Medicinska škola je i ove godine ustupila svoju salu za odigravanje utakmica.

Ostavite odgovor