Pocetna Ekonomija Počinju radovi na auto putu Preljina – Požega

Počinju radovi na auto putu Preljina – Požega

945
0
Podelite

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović rekla je da će ove godine početi gradnja auto-puta od Preljine do Požege na Koridoru 11, dužine 30,96 km.

„Vlada Srbije spremna je da potpiše Memorandum o razumevanju sa kineskom kompanijom o gradnji auto-puta od Požege do granice sa Crnom Gorom, jer ova kompanija već u Crnoj Gori gradi auto-put do granice sa Srbijom“, istakla je Mihajlović.

Ambasador Li Mančang je istakao da je NR Kina vrlo zadovoljna saradnjom koju ima sa Vladom Srbije, kao i saradnjom koju kineske kompanije imaju sa Ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Predsednik CRBC Du Fei zahvalio je potpredsednici Mihajlović na dosadašnjoj saradnji.

On je istakao da radovi na deonici Surčin-Obrenovac dobro napreduju, u skladu sa rokovima i standardima kvaliteta i zaštite životne sredine, i izrazio spremnost da CRBC učestvuje i u novim projektima u Srbiji.

„S posebnom pažnjom očekujemo potpisivanje Memoranduma o razumevanju za izgradnju deonice Koridora 11 od Požege do Boljara, s obzirom na to da smo se i s crnogorskim zvaničnicima dogovorili da učestvujemo u izgradnji auto-puta ka Srbiji, u dužini od 78 km“, izjavio je Du Fei.

Ostavite odgovor