Pocetna Hronika Smeštaj za ugrožene porodice

Smeštaj za ugrožene porodice

354
0
Podelite

Za ugrožene porodice, osim privremenog smeštaja, biće obezbeđena i novčana pomoć. Zgrada će biti što pre pokrivena kako bi ostali stanari bili bezbedni, a sanacija izgorele etaže će biti nastavljena.

Tokom požara koji se desio u nedelju u Ulici Dušana Popovića u Turici na poslednjem spratu zgrade Solidarnost pet porodica je ostalo bez stana, jer su svi izgoreli. Na sreću, povređenih i ljudskih žrtava nije bilo. Vidoje Drndarević, član Gradskog veća zadužen za oblast brige o porodici zdravstva i socijalne politike Užice, rekao je da je Grad Užice privremeno smestio ugrožene porodice.

“Dve porodice smestili smo u stanove koje Grad ima u istoj stambenoj zgradi koji su trenutno prazni, jednu na Zabučje, a dve porodice nam se nisu javile, ali ako se budu javile smestićemo i njih”,  rekao je Vidoje Drndarević i podsetio da se uviđaj koji sprovode nadležne službe MUP-a privodi kraju.

“Organizovali smo naša javna preduzeća da očiste prostor oko zgrade kao i celu etažu na kojoj su bili stanovi, a angažovali smo ljude iz Elektrodistribucije da pusti struju u stanove koji nisu oštećeni. Zgrada će biti odmah prektivena kako bi ostali stanovi bili zaštićeni i bezbedni, a onda će biti nastavljena dalja sanacija. Što se tiče ostale vrste pomoći, u sredu imamo sednicu Gradskog veća i tada ćemo doneti odluku o trenutnim novčanim pomoćima tim porodicama kojima je sve izgorelo. Ništa nemaju”, rekao je Drndarević i pojasnio da će Grad za početak omogućiti hranu, odeću, obuću za članove porodica preko Crvenog krsta.

“U ovoj zgradi ne pripadaju svi stanovi Gradu Užicu. Cela zgrada je građena sredstvima solidarne stambene izgradnje, tako da tu ima više vlasnika stanova, a stanari još uvek nisu ušli u postupak njihovog otkupa”, pojasnio je Drndarević.

Ostavite odgovor