Pocetna Čajetina Opština Čajetina protiv nezakonitog izbora direktora JKP „Duboko“

Opština Čajetina protiv nezakonitog izbora direktora JKP „Duboko“

629
0
Podelite

Opština Čajetina, kao suosnivač Javno-komunalnog preduzeća „Duboko“ Užice, koje gazduje regionalnom deponijom otpada, zbog nezakonito donete odluke o izboru rukovodioca ovog JKP, neće potpisati saglasnost za imenovanje Momira Milovanovića na mesto direktora ovog preduzeća.

Naime, na  sednici Upravnog odbora JKP „Duboko“ Užice koja je održana 14. februara 2018. godine, na čijem je dnevnom redu bila jedna tačka, koja se odnosila na razmatranje prijava podnetih na oglas za imenovanje direktora JKP „Duboko“, svoj glas „za“ dalo je 43,7 odsto predstavnika lokalnih samouprava osnivača (Čačak, Lučani, Arilje i Kosjerić). Kako je saopštila Informativna služba čajetinske opštine, nakon završetka glasanja na kome je ustanovljen ovaj procenat, napravljena je pauza, a kasnije je, zapisnikom sa sednice, konstatovano da je odluka usvojena sa 67,6 odsto glasova podrške. Oni upozoravaju da je procenat glasova „za“ sporan, o čemu govori i činjenica da predstavnik grada Užica u Upravnom odboru JKP „Duboko“ uopšte nije prisustvovao sednici od njenog početka, nije prisustvovao glasanju, te da je tek nakon obavljenog glasanja, zamenik gradonačelnika Užica u ostavci Nemanja Nešić izjavio da će predstavnika Užica naknadno pozvati da se pridruži sednici Uravnog odbora i  naknadno dati svoj glas. Čajetinci postavljaju pitanje kako funkcioniše naknadno glasanje o tačkama dnevnog reda ako član Upravnog odbora nije prisustvovao ni prethodnom raspravljanju o istoj tački.

Iz Opštine Čajetina podsećaju da je poznato da na jednoj sednici nije moguće glasati dva puta o istoj tački dnevnog reda, zbog čega apeluju da se poništi bespravna odluka Upravnog odbora, budući da nije sprovedena ispravna konkursna procedura, odnosno da odluka nije doneta u skladu sa Poslovnikom o radu Upravnog odbora, Statutom JKP „Duboko“ Užice i odredbama Zakona o javnim preduzećima.

Ostavite odgovor