Pocetna Košarka Svi putevi vode u KLS

Svi putevi vode u KLS

929
0
Podelite

Poraz i nemile scene koje su pratile košarkaše Slobode prethodne nedelje na gostovanju u Novom Pazaru već su, kako kaže trener Vladimir Lučić arhivirane, i sve misli okrenute ka ekipi Akademika iz Srbobrana koja u Veliki park stiže u subotu.

Košarkaši su spremni, ali i svesni da će im u utakmici sa ekipom koja se bori za osptanak u ligi, najveći protivnik biti nedostatak koncentracije.

-Moramo biti maksimalno skoncentrisanih tokom čitavog meča. Akademik se bori sa opstanak, dolaze silno motivisani, jer nemaju šta da izgube. Takve utakmice i takvi protivnici su uvek najteži. Spremni smo i maksimalno ćemo se potruditi da obradujemo naše verne navijače. obećao je Stefan Simić.

Savo Tarajković se nada da će uspeti dva kola pre kraja da reše status novog člana KLS.

– U goste nam dolazi uvek neugodna ekipa, igraju na energiju. U prvom delu prvenstva smo imali gostovanje, gde smo na poluvremenu gubili sa deset razlike. Nekako smo uspeli da preokrenemo rezultat i utakmicu rešimo u svoju korist. Fokusiraćemo se da ispravimo sve nedostatke u našoj igri, u odbrani, kao i da pojačamo napad. Verujem da ćemo se na kraju zajedno sa našim navijačima slaviti.

Kosarka KZN 15.03.Vladimir Lučić trener naglašava da ne sme biti nikakvog potcenjivanja protivnika.

– Oni još uvek imaju neke teorijske šanse za opstanak u ovom rangu takmičenja i sigurno će dati sve od sebe da pokušaju da nas iznenade na našem terenu. Verujem da će moji momci ispoštovati dogovor iz svlačionice i da ćemo uz pomoć naše publike uspeti da slavimo još jednu pobedu. Zdravstveni bilten igrača nije baš povoljan, trenutno Matija Žunić leči povredu kolena, Pavle Jokić ima temperaturu, a ostali igrači su trenirali i spremni su za izazov koji ih očekuje.

Događaj posle utakmice u Novom Pazaru, Vladimir Lučić kaže da je već arhivirao.

– Klub je izdao zvanično saopštenje, a igrači i ja treba da se skoncentrišemo na ovih pet utakmica do kraja prvenstva. Posle Akademika idemo u Veliku Planu, potom dočekujemo Smederevsku Palanku, gostujemo u Arilju i na kraju ćemo ugostiti Pirot. Najviše bih voleo da u naredna tri kola rešimo status prelaska u viši rang. Ovi protivnici do kraja su samo laki na papiru, ali ni malo neće biti lake utakmice. Znamo da se moramo maksimalno angažovati i dati sve od sebe ako želimo da se domognemo Košarkaške lige Srbije. Mislim da mi to možemo!

Ostavite odgovor