Pocetna Muzika „Nova deca“ idu na pesmu Evrovizije

„Nova deca“ idu na pesmu Evrovizije

478
0
Podelite

Pesma „Nova deca“ u izvođenju Sanje Ilića i „Balkanike“ braniće boje Srbije u Portugalu na 63. „Pesmi Evrovizije“. Autori pobedničke numere Nova deca su Sanja Ilić i Tatjana Karajanov (muzika), Danica Krstajić (tekst) i Darko Dimitrov (aranžman).

Finalni deo borbe za odlazak u Portugaliju na „Pesmu Evrovizije“, održan je u Centru „Sava“. Na festival „Beovizija 2018“, od 75 pristiglih na konkurs, kvalifikovalo se 17 numera.

Nakon devet godina, ponovo su publika i žiri zajedno birali srpskog predstavnika na najvećem evropskom muzičkom takmičenju. Odnos glasova publike, koja je glasala putem SMS-a, i žirija je 50:50 odsto.

Beovizija Rezultati glasanjaNa 63. „Pesmi Evrovizije“, koja se 8, 10. i 12. maja održava u Lisabonu, glavnom gradu Portugalije, učestvovaće 43 zemlje pod sloganom „All Aboard“.

Predstavnik Srbije nastupiće u prvom delu drugog polufinalnog takmičenja za „Pesmu Evrovizije“ 10. maja. Iste večeri nastupiće i predstavnici Rusije, Danske, Rumunije, Australije, Norveške, Moldavije, San Marina, Holandije, Crne Gore, Švedske, Mađarske, Malte, Letonije, Gruzije, Poljske, Slovenije, Ukrajine.

U prvoj finalnoj večeri nadmetaće se predstavnici Belorusije, Bugarske, Litvanije, Albanije, Češke, Belgije, Islanda, Azerbejdžana, Izraela, Estonije, Švajcarske, Finske, Austrije, Irske, Jermenije, Kipra, Hrvatske, Grčke, Makedonije.

Zemlje velike petorke Francuska, Italija, Nemačka, Španija i Ujedinjeno Kraljevstvo, kao i prošlogodišnja pobednica Portugalija direktno su plasirani u finale.

Ostavite odgovor